17:41 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Marius Pieleanu

  Pieleanu, atac dur la FSLI – legătură cu strânsul cotizaţiei, suspiciuni de fraudă

  © Photo: Comisarul
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  359 0 0

  Sociologul susţine că se ridică multe semne de întrebare cu privire la modul în care sunt colectate cotizaţiile de la membrii de sindicat – întrebări pentru sindicalişti şi conducerea Ministerului Educaţiei.

  BUCUREŞTI, 13 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. După ce, ieri, Sputnik prezenta părerea cadrelor didactice din România cu privire la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, iată că situaţia se complică.

  De această dată, un nume sonor în România, cunoscutul sociolog Marius Pieleanu, lansează o întrebare oficială către şefii FSLI. Şi anume, este vorba despre modul în care este colectată de către Federaţie cotizaţia de la membrii de sindicat.

  Sociologul întreabă de ce cotizaţia de membru este colectată prin intermediul instituţiei de învăţământ unde lucrează membrul de sindicat şi nu se colectează, „aşa cum se întâmplă în lumea civilizată”, direct de la membrii de sindicat.

  „Cu alte cuvinte, direcţiile economice şi contabilitatea unităţilor de învăţământ prestează o muncă suplimentară pentru sindicat fără ca aceasta să fie prinsă în fişa postului şi remunerată ca atare. Oare Ministrul Educaţiei ştie de această găselniţă a sindicatului care sigur nu este conformă cu legea?”, a spus Pieleanu, potrivit dcnews.ro

  Reamintim că una din supărările dascălilor membir de sindicat în FSLI este aceea că organizaţia nu luptă pentru drepturile lor. De altfel, în ultimul timp, FSLI nu s-a remarcat prin activitate în folosul membrilor săi, ultima informare a lor vizând un sondaj de opinie online derulat pe mai multe luni, la care a răspuns un număr mic de oameni, dintre care doar puţin peste jumătate erau cadre didactice, restul fiind părinţi şi elevi.

  Tematic

  Pieleanu, atac la candidatura lui Pleșoianu la președinție - doar o coincidență?
  Sondaj devastator: câți vor veni la vot, declarații dure ale lui Marius Pieleanu
  Tagurile:
  sindicate, Profesori, FSLI, Marius Pieleanu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei