13:32 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Profesor

  Profesor, mesaj dur „Mi-e ruşine de impostura celor aflaţi în vârful MEN”

  © AFP 2019 / FRANCOIS GUILLOT
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  69701

  Cristina Tunegaru, cea care a susţinut că Andronescu nu mai are ce căuta în fruntea Ministerului Educaţiei Naţionale, spune că se simte mânjită şi compromisă.

  BUCUREŞTI, 17 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Numirea în fruntea Ministerului Educaţiei Naţionale a Ecaterinei Andronescu a stârnit numeroase critici în spaţiul public, în special din partea celor care nu au văzut cu ochi buni nici faptul că aceasta a fost propusă pentru fotoliul de ministru.

  După ce şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la faptul că Andronescu nu a adus un plus valoare sistemului de învăţământ cât timp s-a aflat la cârma ministerului, profesorul Cristina Tunegaru revine cu un mesaj mult mai dur.

  Aceasta explică faptul că de ani de zile nu se mai simte reprezentată de nici un ministru al Educaţiei.

  „Mi-e ruşine de impostura celor aflaţi în vârful ministerului, de făţărnicia lor, de exprimările greoaie, de inadecvarea şi chiar incompetenţa lor, de „măsurile” neavenite, pripite sau dictatoriale, schiţate pe genunchi, „doar ca să fie”, a scris Tunegaru pe pagina sa de Facebook

  Aceasta a adăugat că se simte mânjită, în calitate de profesor, dar şi compromisă pentru că lucrează în subordinea acestor miniştri.

  Şi aceasta pentru că, din punctul său de vedere, un ministru al Educaţiei nu trebuie să fie doar un specialist, ci să reprezinte prin imaginea sa publică, prin discurs, un ideal spre care să privească profesorii şi părinţii cu admiraţie şi încredere, un lider care să inspire, nu să genereze dispreţ.

  „Dacă îţi pasă de viitorul copiilor din ţara asta nu poţi să aşezi în fruntea Educaţiei figuri discreditate care generează incertitudine, neîncredere, delăsare”, a precizat Tunegaru, adăugând că avem o datorie faţă de fiecare generaţie să facem tot ce putem mai bun.

  Tagurile:
  Mesaj, Educaţie, MEN, Profesor


  Știrile Zilei