22:05 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  Liviu Marian Pop

  Mesaj ciudat al fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, pentru profesori

  © Photo: Facebook / Liviu Marian Pop
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  136521

  Fostul oficial de la Învăţământ le-a spus cadrelor didactice să nu se teamă, în contextul în care s-a anunţat reducerea numărului de ore – proiect iniţiat chiar de el.

  BUCUREŞTI, 26 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. „Profesorii să nu se teamă de disponibilizări!” Iată mesajul transmis de Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, cadrelor didactice.

  Declaraţia a fost făcută după ce în rândul profesorilor s-a instalat o uşoară teamă, iar aceştia au început să îşi trimită mesaje că, spre exemplu, reducând numărul de ore cu 9, la clasa a opta, se pierde o jumătate de normă didactică.

  Menţionăm că Liviu Pop a iniţiat un proiect care reduce drastic numărul de ore pe care elevul trebuie să le petreacă în bancă.

  Fostul ministru al Educaţiei este de părere că sunt suficiente 20 de ore pe săptămână pentru elevii de la ciclul primar. La momentul de faţă, elevii de clasa pregătitoare învaţă cam 19-20 de ore pe săptămână, având maximum un opţional, 20-21 de ore săptămânal la clasele I, a II-a, şi a III-a, iar la clasa a patra chiar şi 22 de ore.

  Cele mai importante modificări ar urma să aibă loc la gimnaziu, acolo unde Pop crede că o medie de 25 de ore pe săptămână ar fi suficient, informează bihon.ro

  În prezent, elevii de clasa a cincea au 26-28 de ore pe săptămână, cei de-a şasea, 28-30 de ore pe săptămână, ei de clasa a şaptea 31-33 de ore, iar cei sunt în ultimul an de gimnaziu au între 31-34 de ore pe săptămână.

  Pop spune că „experţii educaţionali vor fi cei care vor stabili noua arhitectură curriculară”.

  Tematic

  Profesorii ajunşi în Parlament fac ceva pentru colegii de la catedră?
  Început de an cu probleme la Timişoara: învăţătorii, în grevă japoneză
  Liviu Pop pune cruce învăţământului
  Dialog savuros între Liviu Pop și internauți - ce a propus fostul ministru
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei