12:31 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  239 0 0

  Fostul ministru al Educaţiei Naţionale a fost asaltat cu mesaje după ce a postat informaţia că urmează majorări salariale pentru profesori de la 1 decembrie.

  BUCUREŞTI, 29 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. „Profesorii urmează să primească în luna ianuarie 2019 un spor de 10 % la salariu”, a scris fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, pe pagina sa de Facebook, explicând că sporul de suprasolicitare de 10 procente se va calcula de la 1 decembrie, iar profesorii vor primi banii în luna ianuarie a anului viitor.

  O altă explicaţie dată de Liviu Pop a stârnit reacţii puternice în rândul comentatorilor săi, iar mesajul arată cât de grea este munca de la catedră.

  „Sporul de suprasolicitare de 10% se va calcula de la 1 decembrie, iar profesorii vor primi banii în luna ianuarie 2019”, a mai scris fostul ministru al Educaţiei. 

  Un comentator a replicat, cu privire la acordarea acestui spor, faptul că ar trebui redus stagiul de cotizare şi a precizat că există profesii în care se iese la pensie la vârsta de 45 de ani – „aşa nu rezistăm cu mintea întreagă până la 65 de ani”.

  „Vi se pare că noi suntem mai puţin stresaţi?”, a scris acesta, în timp ce altul a cerut, nici mai mult, nici mai puţin, eliminarea suplinitorilor necalificaţi din sistemul de învăţământ.

  „Eliminaţi din învăţământ profesorii şi învăţătorii fără studii adecvate şi fără atestate!”, a scris un comentator.

  Facem precizarea că ideea de a fi cât mai puţini necalificaţi în sistemul de educaţie nu este nouă, mai ales că ea a fost făcută chiar de Liviu Pop pe vremea când era ministru al Educaţiei.

  Tematic

  Liviu Pop acuză existenţa „cozilor de topor" în Ministerul Educaţiei
  Dialog savuros între Liviu Pop și internauți - ce a propus fostul ministru
  Andronescu dărâmă ce a făcut Pop la minister: „O alegere nefericită”
  Tagurile:
  Liviu Pop, mesaj, profesori


  Știrile Zilei