22:57 20 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.40
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.31
 • UAH0.69
  Klaus Iohannis, întâlnire la Cotroceni

  Analist: „Iohannis a găsit un subiect pe care se simte confortabil”

  © Photo: Facebook / Romania Educata
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  25931

  Alex Coita spune despre discursul pe care l-a avut preşedintele României despre proiectul „România Educată” că s-a pliat pe experienţa şefului statului în domeniu.

  BUCUREŞTI, 5 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Analistul Alex Coita a catalogat drept „o iniţiativă de salutat” aducerea în atenţie a temei educaţiei, mult mai convergentă cu rolul constituţional al preşedintelui decât acela „de surogat de opoziţie parlamentară”.

  „În sfârşit, Klaus Iohannis a găsit un subiect pe care se simte confortabil să îl abordeze. Un proiect pe o temă esenţială pentru România, venit însă prea târziu pentru a fi relevant pentru acest mandat şi prea devreme pentru a avea impact în viitoarea campanie electorală”, a scris Alex Coita.

  Potrivit lui, „România Educată” este un proiect care nu poate fi pus în practică fără dialog politic susţinut.

  Analistul a catalogat evenimentul de azi de la Palatul Cotroceni drept un „moment de normalitate” şi a precizat că acestea ar trebui să fie dezbaterile din România de azi, despre cum construim pentru viitor.

  Din păcate, a subliniat sursa citată, orice astfel de iniţiativă are şanse mici de succes cât timp fundaţiile acestei ţări sunt şubrede şi vulnerabile. Partea superioară a formularului

  Tematic

  Scandal în Educaţie! Un fost ministru „îl trage de urechi" pe Iohannis!
  Iohannis a semnat decretul de numire a noului ministru al Educației
  Fost ministru al Educaţiei acuză sindicatele: „Nu au susţinut reforma”
  Tagurile:
  exploatare, temă, opinie, România Educată, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei