06:45 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  372 0 0

  Elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu din Capitală ar putea beneficia de gratuitate la utilizarea mijloacelor de transport ale Societăţii de Transport Bucureşti – ex RATB.

  BUCUREŞTI, 7 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Şcolarii vor beneficia de această facilitate în condiţiile în care proiectul de hotărâre ce prevede gratuitatea va fi aprobat în şedinţa de miercuri a Consilului General al Capitalei.

  "Se acordă gratuitate la transportul public local de călători pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din municipiul Bucureşti, pe mijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a municipiului Bucureşti", prevede proiectul.

  Cheltuiala este eligibilă la calculul compensaţiei acordate de Primăria Bucureşti, aferentă serviciului public de transport, conform Contractului de Delegare a Gestiunii Serviciului de Transport Public de Călători în regiunea Bucureşti-Ilfov, încheiat de Asociaţia de Dezvoltare intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov cu Societatea de Transport Bucureşti STB SA., informează antena3.ro

  Dacă se aprobă, hotărârea intră în vigoare în termen de 60 de zile din momentul aprobării.

  În expunerea de motive se citează prevederile art. 84 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011. Potrivit acestora, elevii din învăţământul preuniversitar autorizat/acreditat beneficiază de tarif redus de minimum 50% pentru transportul în comun, de suprafaţă, naval şi subteran, dar şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic.

  Tematic

  Ordonanță de Urgență: Transport gratuit pentru studenții moldoveni
  Scandal în educaţie! Statul, acuzat de nepăsare în cazul copiilor cu cerinţe speciale!
  Primele autobuze Otokar circulă în București. STB: Nu există probleme
  Tagurile:
  Cadou, elevi, Primăria București


  Știrile Zilei