23:45 20 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Elev. Iarnă. Zăpadă.

  Inspectoratul şcolar a făcut anunţul - se închid şcolile din cauza vremii

  © Sputnik / Рамиль Ситдиков
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  4460 0 0

  Situaţia grea din ultimele ore, determinată de ninsoarea abundentă şi vântul puternic au determinat conducerea Inspectoratului Judeţean Timiş să solicite Prefecturii sî suspende cursurile.

  BUCUREŞTI, 16 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a anunţat că i-a solicitat prefectului ca mâine şi poimâine să fie suspendate cursurrile în toate şcolile din judeţ, ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele zile.

  Prefectul a aprobat astăzi această solicitare.

  Zeci de localităţi din judeţul Timiş nu sunt alimentate cu energie electrică, iar, din cauza stratului gros de zăpadă care în unele zone măsoară peste 50 de centimetri, drumurile sunt aproape impracticabile sau se circulă cu dificultate.

  “Am făcut propunerile de suspendare a cursurilor pentru luni și marți pentru siguranța elevilor. În Timișoara, cu precădere, încercarea părinților de a-i deplasa pe copii la școală cu mașinile va bloca și mai rău circulația”, a afirmat Aura Danielescu, potrivit stiripesurse.ro.

  Din cauza vântului şi a ninsorii, în judeţul Timiş, mai mult de 40.000 de oameni nu au curent electric. Menţionăm că judeţul Timiş este sub atenţionare de cod galben de vreme rea până la ora 18.00.

  Mâine, școlile din județul Gorj vor fi închise.

  Tematic

  Românii din Marea Britanie, atenţie! Prognoză-şoc: ger năprasnic şi furtuni de zăpadă
  România sub asaltul zăpezii: accidente auto, drumuri blocate, avioane întârziate
  Ultima oră – trenuri cu sute de călători, oprite din cauza viscolului
  Tagurile:
  școli închise, ninsori


  Știrile Zilei