07:20 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Oana Moraru

  Oana Moraru: „Din clasa a III-a se văd proastele noastre demersuri pedagogice”

  © Photo : Facebook / Oana Moraru
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  2774 0 0

  Consultantul educaţional susţine că propunerea ministrului Educaţiei ca elevii cu rezultate slabe la învăţătură să facă ore suplimentare nu e corectă.

  BUCUREŞTI, 18 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Măsura pe care ministrul Educaţiei Naţionale a anunţat că intenţionează să o introducă a stârnit reacţii în mediul online.

  Mai exact, Andronescu a declarat că doreşte ca, din semestrul al doilea, să introducă „ore remediale” pentru elevii care, în urma evaluărilor naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a dovedesc că au pierdut ritmul.

  Oana Moraru, consultant educaţional şi, totodată, fondatoarea unei şcoli private, este de părere că măsura propusă de Andronescu nu este corectă. Şi aceasta fiindcă elevii cu dificultăţi în învăţare sunt majoritari, numai că pe o parte din ei îi salvează meditaţiile plătite de părinţi şi care, potrivit ultimelor statistici, reprezintă un procent îngrijorător, de 60%.

  „Greşit că îi trimiteţi pe aşa-zişii neţinători de pas la ore în plus! Şi în clasa a III-a, culmea! Din clasa a III-a de fapt, se văd în sfârşit, proastele noastre demersuri pedagogice în anii preşcolari şi în primele trei clase primare!”, a punctat consultantul educaţional, într-o postare de pe pagina sa de Facebook. 

  Mai mult, sursa citată este de părere că nu toţi copiii cu rezultate slabe la învăţătură trebuie trimişi la muncă suplimentară, considerând că adulţii din sistemul de învăţământ nu şi-au făcut bine treaba şi a acuzat-o pe Ecaterina Andronescu de faptul că dă dovadă de o mentalitate neinformată şi neinstruită psiho-pedagogic.

  Tematic

  Scandal de proporţii la evaluarea de clasa a doua! O învăţătoare...
  Elena Călin, antreprenor: „Evaluarea cunoştinţelor de matematică-opţională”
  Evaluarea psihologică dezbină inspectorii şcolari şi Ministerul Educaţiei
  Tagurile:
  Critică, ore suplimentare, propuneri, Ministerul Educației


  Știrile Zilei