23:23 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  La pauză

  Copiii vor fi umiliţi şi de acum încolo în şcoli – proiectul guvernamental, apă de ploaie

  © Sputnik / Борис Кауфман
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  484 0 0

  Ministerul Muncii a iniţiat un proiect de lege prin care introduce obligativitatea pentru conducerea unităţilor de învăţământ astfel încât să cuprindă măsuri pentru prevenirea manifestărilor agresive ale elevilor.

  BUCUREŞTI, 24 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Proiectul legislativ cere ca în Legea 272/2004 privind drepturile copilului să se introducă mai multe prevederi.

  Dintre acestea, menţionăm obligativitatea copiilor, părinţilor, cadrelor didactice şi a personalului didactic şi administrativ de a menţine un climat pozitiv în unitatea de învăţământ, care să permită tuturor copiilor să fie respectaţi şi acceptaţi.

  De asemenea, conducerea fiecărei unități de învățământ are obligația de a include în regulamentul școlar propriu, măsuri menite să prevină comportamentele agresive, de excludere, de luare în derâdere, de umilire a copiilor și a oricărei alte forme de violență în școală, între copii sau între adulți și copii, inclusiv a bullying-ului și a cyberbullying-ului, informează edupedu.ro.

  Proiectul va obliga atât Ministerul Educației, cât și inspectoratele școlare și școlile în sine, să prevină și să combată comportamentele agresive în unitățile de învățământ.

  Cei din Ministerul Muncii demonstrează că nu au mai fost demult într-o şcoală, altfel nu ar fi venit cu această propunere. Fiecare unitate şcolară are un regulament intern.

  Ce înseamnă, în concepţia iniţiatorilor proiectului, „comportament pozitiv”? Însăşi această formulare, nu doar abstractă, ci total pe lângă arată că proiectul e făcut de nişte persoane care nu au habar cu ce mănâncă învăţământul românesc.

  Toată povestea m-a dus cu gândul la un banc în care unui angajat îi spune psihologul să aibă o atitudine pozitivă. Aşa că omul pleacă a doua zi la serviciu şi e mereu cu zâmbetul pe buze. Situaţia se repetă câteva zile la rând. La un moment dat, îl cheamă şeful în birou şi îi spune că, dacă îl mai prinde drogat la job, îl să afară.

  Deci, un proiect care să justifice salariile celor din Ministerul Muncii, pentru că nu va aduce nici o schimbare. O nouă gogoriţă cu pretenţii de lege…

  Tematic

  Bogdan Duca: Problema României, conflictul dintre generații
  Fenomen extrem de grav, se întâmplă în şcoli – autorităţile, depăşite de situaţie
  Tagurile:
  proiect, reducere, agresivitate, școli


  Știrile Zilei