11:27 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Ecaterina Andronescu

  Andronescu, făcută praf la sfârşit de an de un profesor controversat

  © Photo: Facebook / Universitatea POLITEHNICA din București
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  308710

  Cristina Tunegaru îi atrage atenţia oficialului de la Educaţie asupra faptului că plagiatul este o problemă majoră, nu minoră, aşa cum declarase ministrul.

  BUCUREŞTI, 30 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Recenta declaraţie a ministrului Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, referitoare la faptul că plagiatul este o problemă minoră, a inflamat opinia publică.

  Controversatul dascăl Cristina Tunegaru a scris o postare extrem de dură la adresa superiorului său ierarhic, căruia îi atrage atenţia că se află în eroare. Tunegaru spune că această declarație nu face decât să consfințească răsturnarea completă a valorilor din România. Şi anume, că „furtul intelectual poate fi trecut cu vederea, n-ar fi prea grav să avem în fruntea universităților oameni care fură de la alții”.

  „În consecință, plagiatorii și complicii lor își pot continua activitatea în fruntea sistemului academic, pot fi modele de urmat pentru copiii noștri. Doar ministrul îi girează!”, a scris Cristina Tunegaru pe pagina sa de Facebook.

  Aceasta a amintit că, în câteva zile, România va prelua preşedinţia Uniunii Europene şi a precizat că „ageamiii care ne conduc ţara” au gonit milioane de tineri valoroşi către alte ţări europene.

  Concluzia sa este că, în ritmul acesta, vom ajunge să rămânem numai cu plagiatorii pentru că, atâta timp cât frauda va fi acceptată în educaţia noastră, nici o schimbare nu va avea vreun efect, deoarece puterea va fi deţinută de intelectualii de faţadă ascunşi după înşelăciuni şi escrocherii.

  Tematic

  “Cercetătorii români sunt imbatabili”. Despre plagiat şi cercetarea din România
  Premierul propus - conectat la SRI, plagiat, studii la (școala) privată PSD
  Tunegaru, atac nimicitor la Andronescu: „Cum pot avea încredere într-un om…”
  Nouă lovitură cumplită pentru Augustin Lazăr! Tudorel Toader punctează!
  Tagurile:
  replică, plagiat, declaraţie, Ecaterina Andronescu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei