14:42 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Copil

  Parentingul românesc construieşte caractere antisociale, ce nu respectă pe nimeni şi nimic

  CC0 / Pixabay / Skitterphoto
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  104430

  Autorul Mircea Ivanof susţine că părinţii din ziua de azi nu îşi mai asumă responsabilităţi atunci când vine vorba de educarea propriilor copii.

  BUCUREŞTI, 30 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Intitulat „De ce sunt antiparenting?”, articolul lui Mircea Ivanof aduce în prim-plan una din problemele serioase ale societăţii româneşti de azi.

  Şi anume, educaţia copiilor promovată de tot felul de specialişti în parenting.

  Se tolerează obrăznicia

  În fapt, potrivit autorului, în parentingul modern se confundă responsabilizarea copilului cu tolerarea obrăzniciei.

  El adaugă că parentingul este înțeles gresit când vine vorba despre limite, fiindcă părinții își lasă copiii să se descurce singuri, să își rezolve singuri conflictele, să aleagă ce să mănânce și când să mănânce, să aleagă singuri pe cine să salute, dacă vor să o facă și când, să se ascundă în orice situație, să urle la cumpărături dacă nu primește ce dorește etc.

  „Acest tip de parenting construiește caractere antisociale, care nu respectă pe nimeni și nimic, nici măcar pe sine și este suprinzător că unora li se pare normal să fie beți și să conduca, să nu salute când întră într-o încăpere, să nu empatizeze cu cei din jur, să arunce deșeurile oriunde apucă etc.”, a explicat autorul. 

  Ivanof spune că micuţii au nevoie de un model pe care să îl aleagă sau măcar să îl cunoască, să afle cum ar face părinţii, cum le place părinţilorr sau ce cred părinţii despre un lucru sau altul.

  Părinţii spun nu responsabilităţilor

  „Dar nu, este mai simplu fără implicare. Este mai confortabil să trăiești pe Facebook, în timp ce copilul rănește un alt copil sau mai stiu eu ce. Că deh' "să învețe să se descurce", dar eu întreb: Asta vrei să învețe? Cum să rănească oamenii din jur?”, mai adaugă autorul.

  Oameni
  © Sputnik / Мирослав Ротарь

  În fapt, Ivanof atrage atenţia asupra unor lucruri care se întâmplă, nu sunt sancţionate, iar părinţii imită ceea ce văd la alţii şi ajung, foarte rapid, în situaţia în care spun că nu mai ştiu ce să facă, deoarece copilul nu îi ascultă. În tot acest timp, ei continuă să le permită absolut orice, în ideea aberantă că nu trebuie lezată personalitatea.

  Ivanof spune că un copil, dacă nu ştie ce să facă într-o situaţie, va reacţiona exact cum a văzut în jurul său sau conform instinctului primar. Iar pentru un părinte, a explica micuţului consecinţele faptelor lui înseamnă ieşirea din zona de confort., asumarea responsabilităţii educaţiei sale.

  „Şi de asta nu prea ai chef, nu-i aşa, dragă părinte modern!”, i-a replicat Ivanof, autorul mai multor cărţi despre dezvoltare personală şi spirituală.

  Tematic

  Copiii vor fi umiliţi şi de acum încolo în şcoli – proiectul guvernamental, apă de ploaie
  Povestea Ioanei - simbolul copiilor lăsaţi de părinţi în grija statului sau rudelor
  O temă ascunsă sub preş: copiii agresivi. Ce este de făcut?
  Alarmant! Date INS: Câţi copii cu părinţii plecaţi în străinătate sunt în România
  Anunț de la Dăncilă: Guvernul dă bani pentru copiii cu "părinți cuminți"
  Tagurile:
  responsabilitate, educație, părinți


  Știrile Zilei