09:24 07 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Școala

  Cristache: „Putem transforma şcoala în unitate militară? Nu cred!”

  © Sputnik / Руслан Кривобок
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  18631

  Reacţia liderului FNAP vine după ce Mihaela Vişinoiu, colega profesoarei înjunghiate la Ploieşti, a scris un amplu comentariu, arătând cât de vulnerabile sunt cadrele didactice.

  BUCUREŞTI, 3 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Cazul profesoarei înjunghiate în urmă cu câteva zile în incinta Colegiului „Spiru Haret” din Ploieşti a lăsat urme adânci în mintea şi în sufletul angajaţilor unităţii de învăţământ.

  Asta rezultă dintr-un amplu comentariu postat pe Facebook de Mihaela Vişinoiu, o colegă a victimei, care spune că încă aude ţipătul dascălului înjunghiat şi îi simte mâna strângând-o.

  Vişinoiu aşteaptă o reacţie de la orice factor de decizie din România, dar, în special, de la Ministerul Educaţiei Naţionale.

  „În oricare altă ţară din lumea asta, într-o situaţie atât de gravă, cel puţin Ministrul Educaţiei ar fi ieșit cu o declaraţie oficială. Și dacă nu despre măsurile pe care le va lua în viitor pentru a se evita asemenea tragedii în școlile românești, măcar cu câteva vorbe de încurajare în semn de solidaritate faţă de familia colegei noastre. Că doar suntem oameni, doamnă Ministru! Sau noi nu mai contăm?”, a scris dascălul

  Aceasta a adăugat că în oricare ală ţară din lume, după un asemenea incident, nici un profesor nu ar fi mai intrat la clasă până când nu s-ar fi dat o lege care să-l apere de orice fel de act de agresiune.

  „Este o situaţie critică”

  Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Iulian Cristache, spune că avem de-a face cu o situaţie critică.

  „Stau şi mă întreb ce măsuri se pot lua. Putem transforma şcoala într-o unitate militară? Nu cred! Un astfel de dezaxat nu cred că putea fi oprit. Dacă cineva îşi pune-n gând să te omoare, o poate face oriunde, nu neapărat într-o şcoală”, a scris Cristache

  Acesta a adăugat că este de acord cu orice propunere care ar ajuta la cresterea siguranței în cadrul unităţilor de învăţământ.

  „Chiar dacă capătă statutul de autoritate publică, așa cum a cerut un sindicat, criminalul tot criminal e. Nu se împiedică de acest statut”, a punctat liderul F.N.A.P. – Î.P.

  Tematic

  Iohannis s-a folosit de prima zi de școală ca să atace Guvernul
  Copiii nevaccinați nu sunt lăsați să intre în școală
  Explozie la o școală din Mureș: doi răniţi, 70 evacuaţi
  Psiholog: Nu mai dați vina pe pedagogi, educați copiii până a merge la școală
  Tagurile:
  Școala


  Știrile Zilei