19:00 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Elevă cu ghiozdan

  Revoluție în educație: Andronescu promite ghiozdane și cărți gratuite pentru elevi

  © Sputnik / Mikhail Fomichev
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  478 0 0

  Întrucât părinții trebuie să plătească în fiecare an pentru rechizite, iar uneori și pentru manuale, ceea ce ar contraveni Constituției, care stipulează că învățământul obligatoriu este gratuit, ministrul Educației anunță că în acest an vor fi bani pentru a acoperi aceste cheltuieli.

  BUCUREȘTI, 4 feb - Sputnik. „Un ghiozdan complet pentru fiecare elev”, este anunțul Ecaterinei Andronescu, făcut într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

  "Avem bani si pentru un proiect care nu a fost dezvoltat în anii anteriori si anume un ghiozdan complet pentru fiecare elev. Să asigurăm educația gratuită, așa cum spune Constituția. În acest ghiozdan trebuie să fie manualele pentru care se dă examen, limba română, matematică etc, și rechizitele care sunt necesare pe un an întreg”.

  Ministrul a precizat și care va fi valoarea și ce va conține acest ghiozdan.

  „Nivelul este cam de 100 de euro pentru fiecare ghiozdan. Aici o să existe un echipament de sport, care se va acorda cu ajutorul unor vouchere, pentru că este foarte greu să cumperi pentru fiecare copil în parte", a afirmat ministrul Andronescu pentru evz.ro.

  O parte dintre elevi primesc în prezent rechizite distribuite prin intermediul inspectoratelor școlare județene.

  Tagurile:
  Rechizite, Elevi, Ecaterina Andronescu


  Știrile Zilei