11:24 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Ecaterina Andronescu

  Andronescu: Profesorii din preuniversitar să fie evaluaţi din 10 în 10 ani

  © Photo: Facebook Ecaterina Andronescu
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1336 0 0

  Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, s-a referit la necesitatea introducerii unui sistem de evaluare periodică a profesorilor din învăţământul preuniversitar. Cum ar funcţiona acesta.

  BUCUREŞTI, 5 feb – Sputnik, Doina Crainic. Ecaterina Andronescu s-a referit la sistemul de învăţământ din Japonia, unde profesorii din preuniversitar sunt evaluaţi din 10 în 10 ani.

  „Din 10 în 10 ani toţi profesorii susţin, după un program de formare, două examene: unul - disciplina pe care fiecare profesor o predă şi celălalt, în metodele noi de pedagogie. Poate ne gândim că o asemenea abordare am putea să o avem şi noi"”, a spus ministrul Andronescu, citată de Agerpres. 

  Potrivit ministrului, o metodă de evaluare este aplicată în prezent în învăţământul superior, unde se face o evaluare în fiecare an.

  „În fiecare an suntem obligaţi să facem autoevaluarea, iar Consiliul Departamentului face evaluarea, ceea ce înseamnă că anual noi scriem în fişă ce am făcut în acel an, ce lucrări am scris, ce lucrări de licenţă, de masterat sau de doctorat am condus şi aşa mai departe, deci un fel de a raporta activitatea care ţine strict de ceea ce suntem fiecare dintre noi, de profesia noastră”, a arătat ea.

  Andronescu a mai spus că, în acest moment, cheltuielile pentru formarea continuă a profesorilor sunt suportate din buzunarul propriu, însă aceasta ar trebui asigurată din bugetul MEN. De asemenea, Andronescu a subliniat că ministerul vrea să continue proiectul din bani europeni CRED, prin care se va asigura formarea a 55.000 de cadre didactice.

  Tematic

  Ultima oră – Andronescu a anunţat dacă se revine mâine la şcoală
  Andronescu a dat vestea-bombă: „Programa şcolară va fi modificată cât mai repede”
  Revoluție în educație: Andronescu promite ghiozdane și cărți gratuite pentru elevi
  Mamă, mesaj disperat către Andronescu: ”Nu ne nenorociți copiii!”
  Tagurile:
  Educatie, Profesori, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei