11:06 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Evaluare națională 2019 clasa 2: calendar, barem corectare, rezultate (17)
  133 0 0

  În acest an, testarea-pilot se face încă din acest an la simularea pentru clasele a VII-a şi a XI-a – cum argumentează secretarul de stat Florian Lixandru propunerea.

  BUCUREŞTI, 13 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Noi schimbări pentru elevi – aşa poate fi caracterizată următoarea perioadă, când vor debuta şi simulările pentru examenele naţionale.

  Elevii de clasa a VII-a şi cei de clasa a XI-a care susţin simulările în luna martie vor avea, pentru examenul de matematică, o nouă structură pentru subiecte.

  Ministerul Educaţiei a propus în proiectele de ordin pentru organizarea simulării ca minimum 30% din subiectele de la matematică să fie sub formă de teste grilă (itemi obiectivi), precizează hotnews.ro

  Florian Lixandru, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, spune că, pentru anul şcolar viitor se doreşte introducerea, la matematică, a subiectelor de cel puţin 30% sub formă de itemi obiectivi.

  Asta înseamnă că itemii obiectivi pot fi sub formă de întrebare cu mai multe răspunsuri posibile la cele trei subiecte.

  "În urma discuţiilor de vara trecută, când au zis că nu sunt pregătiţi, vrem să-i obişnuim pe elevii de clasa a VII-a şi pe cei de clasa a XI-a cu noua structură a subiectelor. Aplicăm aceeaşi programă şcolară. Numai itemii subiectivi o să aibă pondere mai mare", a spus oficialul.

  Elevii, însă, nu sunt de acord cu pilotarea subiectelor de anul acesta şi spun că acest lucru s-ar fi putut face doar în câteva unităţi de învăţământ, pentru început.

  Calendarul simulării Evaluării Naţionale 2019

  În data de 11 martie 2019, elevii vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, a doua zi, proba la Matematică. În data de 13martie este programată proba scrisă de Limba şi literatura maternă.

  Afișarea rezultatelor la evaluare națională 2019 se va face pe 22 martie 2019.

  Calendar SIMULARE BAC 2019 

  În data de 18 martie 2019 este planificată Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română.

  Potrivit calendarului, în 19 martie 2019, elevii susţin Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă 

  Pe 20 martie 2019 este Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului.

  În data de 21 martie 2019 - Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării- se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a 

  Afișarea rezultatelor la simularea bacalaureatului 2019 se va face pe 29 martie 2019.

  Тема:
  Evaluare națională 2019 clasa 2: calendar, barem corectare, rezultate (17)
  Tagurile:
  examinare, examene, Elevi, Schimbări, BAC, Evaluarea Naţională


  Știrile Zilei