14:42 22 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Ecaterina Andronescu

  Directorii, șocați la ședința cu șefa MEN: ”Am ascultat-o cu tensiunea crescând”

  © Photo: Facebook / Ministerul Educației Naționale-România
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  614131

  Silvia Mușătoiu, directorul unei școli de elită din București, spune că Ecaterina Andronecu nu fost deloc interesată de problemele expuse de șefii unităților de învățământ.

  BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Miercuri, directorii unităților de învățământ din București au avut o ședință cu ministrul Educației Nașionale, Ecaterina Andronescu.

  ”La ședință, directori de licee, școli și grădinițe cu grupe sindicale în Federația Spiru Haret, au expus doamnei ministru, timp de două ore încheiate, DEZASTRUL adică realitatea. Au vorbit mulți, fără a repeta ce-au spus ceilalți, și, desigur, au pus întrebări, așteptând răspunsuri...la acele întrebări, nu la altele, nepuse sau nerelevante”,a  explicat Silvia Mușătoiu, directorul Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din București.

  Evident, momentul următor era cel al răspunsurilor care ar fi trebuit să vină din partea Ecaterinei Andronescu. Numai că viața bate filmul, așa că demnitarul i-a surprins pe toți prin ceea ce avea să spună. Mai exact, șefa MEN și-a exprimat intenția ca, la următoarea întâlnire, să se discute ”chiar problemele de fond” ale învățământului.

  ”Am ascultat, o sală întreagă, cu tensiunea crescând, cum noi n-am făcut ce trebuia, de la noi cam pleacă totul: sunt probleme cu părinții sau elevii violenți pentru că tot noi am fost dascălii lor (acum ne considera profesori!), vom avea doar 25 de zile de concediu pentru că ”oricum nu putem face mai multe” (din cauza haosului creat de minister cu calendarele suprapuse ale activităților cu examenele și cu mobilitatea personalului didactic) și pentru că directorii nu fac parte din ”personalul didactic de predare” (adică noi avem obligație de catedră și facem ore, dar suntem cam nedidactici...)”, a scris directorul Colegiului Național ”Gheorghe Șincai”.

  Concluzia este una singură: rămâne cum au stability cei din ministerul Educației, adică directorii au vorbit degeaba.

  Mușătoiu spune că ar fi fost același lucru dacă directorii ar fi început ședința singuri, iar Ecaterina Andronescu ar fi venit doar la secțiunea răspunsuri, fără să asculte și întrebările. 

  Tagurile:
  Romania, director, școli, Ecaterina Andronescu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei