10:00 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  824 0 0

  Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” organizează, în data de 27 februarie 2019, între orele 11.00-13.00, un pichet de protest la care sunt așteptați să participe directorii – generali și adjuncți, contabilii, secretarii și liderii grupelor sindicale.

  BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Lista principalelor revendicări ale personalului din învățământul preuniversitar față de nerespectarea Acordului încheiat cu Guvernul României în data de 29 noiembrie 2018 și de modul în care reprezentanții Ministerului Educației Naționale înțeleg să aplice prevederile legale în vigoare cuprinde 24 de puncte.

  Printre acestea se numără, potrivit unei adrese a FSE SH trimisă sindicatelor afiliate, elaborarea pachetului legislative pe educație, cu termen 31 martie, conform Acordului, majorarea costului standard per preșcolar/elev, asigurarea personalului didactic de predare calificat.

  Printre altele, sindicaliștii solicită stoparea restrângerilor de activitate în unitățile de învățământ tehnologic, generate de dispariția unui număr semnificativ de norme din cauza structurii anului școlar 2019-2020, acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică de 10 procente întregului personal didactic din învățământul preuniversitar, angajarea în mod real pentru prejudiciile aduse școlii.

  ”La acestea se adaugă și concluziile întâlnirii din data de 20 februarie 2019 de la Colegiul Național ”Sf. Sava” dintre directori/directorii adjuncți din unitățile de învățământ din municipiul București unde există grupe sindicale ale FSE SH cu doamna ministru Ecaterina Andronescu, la cele mai multe dintre întrebările/problemele prezentate, răspunsurile doamnei ministru au fost evazive, incomplete sau chiar nerealiste, fără soluții concrete, de imediată aplicabilitate”, se arată în documentul menționat. 

  Tematic

  Ecaterina Andronescu, anunţ de ultimă oră – decizia e definitivă!
  Ecaterina Andronescu, promisiuni mari la Buzău – primarul municipiului spune tot - VIDEO
  Revoluție în educație: Andronescu promite ghiozdane și cărți gratuite pentru elevi
  Andronescu, propunere șoc pentru asigurarea siguranței în școli
  Directorii din județul Buzău, față în față cu Andronescu – motivul întâlnirii
  Tagurile:
  Ecaterina Andronescu, protest, Ministerul Educației, Educație


  Știrile Zilei