16:19 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Liviu Pop

  Toate tunurile pe Ecaterina Andronescu – Liviu Pop o ia la întrebări

  © Photo: Facebook / Liviu Pop
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  943 0 0

  Fostul ministru al Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a făcut o interpelare adresată șefei MEN, în care îi cere răspuns privind măsurile luate și stadiul implementării pentru proiectul aflat în programul de guvernare.

  BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Se anunță zile pline pentru minsitrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu care, astăzi, este chemată la audieri în Parlament la ora 12.00, la Comisia pentru Drepturile Omului, în legătură cu declarațiile făcute referitoare la copiii cu cerințe educaționale specifice. 

  Măsurile luate și stadiul implementării

  Fostul ministru al Educației Naționale, senatorul PSD Liviu Pop, a făcut o interpelare adresată Ecaterinei Andronescu. Obiectul interpelării îl constituie ”măsurile luate și stadiul implementării pentru proiectul aflat în programul de guvernare, care presupune o infrastructură modernă, cu mijloace didactice adecvate, care să utilizeze tehnologiile informării și comunicării”. 

  Este vorba, printre altele, desprre implementarea unui Proiect pilot privind învățământul digitalizat, crearea condițiilor necesare de confort, siguranță și securitate pentru toți copiii în școli, care să permită inclusiv obținerea autorizațiilor de funcționare – sanitară, ISU – în conformitate cu prevederile legale, construcția sau reabilitarea unităților școlare pentru educația timpurie și învățământul primar, conectarea tuturor școlilor la internet prin conexiuni de mare viteză, modernizarea procesului de predare-învățare cu ajutorul tehnologiilor, informațiilor și comunicării, prin dotarea tuturor școlilor, cadrelor didactice și copiilor cu mijloace adecvate, dotarea bibliotecilor școlare, investiții în infrastructura educațională a școlilor din învățământul profesional și tehnic, prin dezvoltarea unor centre puternice de formare profesională, în acord cu dezvoltarea economică a zonei.

  ”Având în vedere dezideratele impuse, vă rog să îmi spuneți care este stadiul implementării acestor proiecte și ce măsuri s-au luat pentru realizarea lor”, a încheiat Pop.

  Situația avizelor de funcționare a școlilor în mandatul lui Pop

  Poate că nu ar fi o idee rea dacă și ex ministrul Pop ar răspunde măcar parțial și ar spune ce anume a făcut el, în calitate de șef al MEN, pentru sistemul de învățământ.

  Pop îi cere Ecaterinei Andronescu să explice cum anume a creat – dacă a creat- condițiile necesre de confort, siguranță și securitate pentru toți copiii în școli, care să permită inclusiv obținerea autorizațiilor de funcționare – sanitară și ISU.

  Să ne întoarcem puțin în timp și să ne amintim ce spune Liviu Pop pe vrea când era ministru despre situația unităților școlare din țară cu puțin timp înainte de începerea anului școlar 2017-2018.

  La finalul lunii august a anului 2017, cu prilejul unei conferințe de presă, ministrul Liviu Pop a declarat că părinții să nu își trimită copiii la școală dacă clădirile se dărâmă pe ei, în condițiile în care școala 141, care a funcționat până când s-a prăbușit tavanul, va fi demolată, nota hotnews.ro.

  Totodată, acesta a anunțat, că, la începutul vacanței, din 31.297 de clădiri ale unităților de învățământ din țară, doar 452 au avize de mediu, 2.261 autorizație de securitate la incendiu și 4.200 avize de securitate la incendiu. 

  La acel moment, Pop a declarant că Ministerul Educației nu este vinovat dacă se dărâmă o clădire și că este o problemă cu primarul care a aprobat ca în acel imobil să se învețe.

  Să nu uităm când a preluat Ecaterina Andronescu mandatul de ministru – în urmă cu mai puțin de jumătate de an.

  De ce a ieșit Pop cu o interpelare acum, când demnitarul de la Educație este supus, constant, unui val de critici, indiferent de propunerile pe care le face?

  Ce ar fi trebuit să facă Andronescu în acest timp – extreme de scurt, de altfel, pentru a duce la capăt programul de guvernare pe Educație? Sunt întrebări care ar trebui să dea de gândit, înainte ca Ecaterina Andronescu să fie trasă la răspundere pentru lucruri pe care, așa după cum am menționat anterior, nici Liviu Pop nu le-a rezolvat, ba, mai mult, găsea soluții mai ”interesante” decât actualul șef al MEN la problem grave…

  Tematic

  Dialog savuros între Liviu Pop și internauți - ce a propus fostul ministru
  S-a terminat cu joaca – amendamentele la Manualul Şcolar, pe masa lui Liviu Pop
  Mesaj ciudat al fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, pentru profesori
  Profesorii, mesaj dur pentru Liviu Pop – i-au cerut chiar pe Facebook
  Tagurile:
  Ecaterina Andronescu, Liviu Pop
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei