01:35 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

  Nistor, ”Spiru Haret”: ”Starea de nemulțumire din sistem a atins cote alarmante”

  © Photo: Facebook / Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  235 0 0

  Președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” le cere politicienilor, indiferent de partid, să înțeleagă că se impune o schimbare urgentă în sistemul de învățământ.

  BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Anunțat de câteva zile, protestul de azi din fața Ministerului Educației Naționale pune degetul pe rana tot mai mare a sistemului nostru de învățământ. Desigur, problemele ridicate de sindicaliștii de la ”Spiru Haret” care s-au adunat în fața instituției condusă de Ecaterina Andronescu, dar și a celor care au pichetat sediile prefecturilor din țară, sunt doar câteva dintr-o serie din ce în ce mai lungă și, momentan, mai lipsită de rezolvare.

  Despre lista revendicărilor, Sputnik a scris deja aici

  Sindicaliștii vor merge și la Guvern

  Marius Nistor, președintele FSE SH spune că situația din sistemul de învățământ a ajuns de nesuportat și a cerut politicienilor să se implice.

  „Starea de nemulțumire din sistem a atins cote alarmante. Le cerem politicienilor, indiferent de partid, să înțeleagă că este nevoie de o schimbare urgentă. Societatea vrea calitate! Și noi vrem! Nimeni, însă, nu vrea să vadă motivele pentru care nu se obține calitatea”, a declarant acesta, potrivit hotnews.ro

  Liderul sindical a explicat că legile nu sunt respectate sau sunt schimbate peste noapte, hotărârile judecătorești nu se pun în executare, iar drepturile angajaților din învățământ sunt călcate în picioare. Mai mult decât atât, cadrele didactice sunt obligate să lucreze și cu 38 de elevi la clasă, iar contabilii trebuie să transmită situațiile noaptea, pentru că ziua platformele sunt blocate, iar angajații din unitățile de învățământ sunt puși să completeze mii de hârtii inutile, ”de care nimeni nu ține cont”.

  Nistor a explicat că va merge și la Guvern pentru a-i oferi premierului Viorica Dăncilă ”exact același mărțișor” – lista cu revendicări.

  Acesta a precizat că o va întreba pe șefa Executivului când are timp pentru Educație. 

  Ministerul Educației, explicații pentru sindicaliști

  Ca urmare a revendicărilor publice lansate de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Ministerul Educației Naționale precizează, printre altele, că pachetul legislativ în domeniul Educației urmează să fie elaborate până la data de 31 martie 2019, pentru a putea fi lansat în dezbatere publică, costul standard per elev/preșcolar pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și pentru contribuțiile aferente acestora pentru unitățile de învățământ, inclusiv stabilirea valorii costului standard pentru coeficientul 1, crește de la 4413 lei în anul 2018 la 5384 de lei în anul 2019.

  Tagurile:
  Educație
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei