02:25 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Ecaterina Andronescu

  Profesorii se vor revolta! Andronescu a fost clară – orele remediale, fără bani

  © Photo: Guvernul României
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  350421

  Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu a făcut astăzi o precizare care va face, cu siguranță, valuri în rândul cadrelor didactice, referitoare la orele remediale.

  BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Întrebarea referitoare la plata orelor remediale și-a găsit răspuns. Și nu este vorba despre unul care să încânte dascălii, ci dimpotrivă, mai ales că ministrul Educației a explicat că acele ore intră în norma profesorilor.

  Aceasta a precizat că atât profesorii universitari, cât și educatoarele au aceeași normă, de 40 de ore pe săptămână.

  ”Eu cred că rămânerea în școală a profesorilor de orice nivel, la orice ciclu, nu mai mult decât norma didactică nu este un lucru rău pentru școală. Nu o să le cer să rămână 40 de ore în școală, dar cred că 20 de ore în școală poate să rămână orice învățător sau profesor”, a explicat Andronescu, potrivit edupedu.ro

  Demnitarul a adăugat că este de părere că intră în fișa postului oricărui profesor să nu dea, la disciplina pe care o predă, rezultate uneori nefericite. Andronescu a precizat că nu poate accepta ca, din 140.000 de copii, 55.000 să nu ia la matematică nota 5, iar alți 20.000 și ceva să nu ia măcar 5 la limba română.

  ”Nu o oblig pe doamna învățătoare să facă ore suplimentare cu toată clasa, dar cred că cu cei care încep să aibă decalaj față de marea majoritate a clasei orele acestea trebuie să se întâmple”, a declarat demnitarul.

  Pe lângă faptul că orele nu vor fi plătite, mai apare problema locului în care se vor desfășura aceste cursuri, știut fiind că unitățile de învățământ se confruntă cu o lipsă acută de spațiu.

  Tagurile:
  școli, Bani, Profesori, Ecaterina Andronescu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei