02:05 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Școala

  Cine credeți că va mai veni în învățământ, să fie carne de tun pentru oricine?

  © Sputnik / Артем Житенев
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  70110

  Un cadru didactic a reacționat, după ce presa a dezvăluit, ieri, a fost inițiat un proiect legislativ care permite elevilor și părinților să ceară un examen medical complet pentru profesori.

  BUCUREȘTI, 7 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Ieri, Sputnik relata despre un proiect de lege inițiat de peste 20 de senatori, printre care și Liviu Pop, fost ministru al Educației Naționale.

  Noua prevedere legislativă propune mai multe modificări ale Legii Educației. Cea care se referă la examenul medical al cadrelor didactice se află la articolul 234 și prevede că ”orice factor implicat în procesul educațional poate solicita un examen medical complet pentru orice persoană angajată în școală, în cazul în care consideră necesar acest lucru”. 

  Reacțiile nu au întârziat să apară, iar astăzi, pe un grup dedicat cadrelor didactice a fost publicată chiar și o scrisoare adresată actualului ministru al Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

  Acesta spune că ar fi păcat să se cheltuiască resurse pentru evaluarea medical și că, în condițiile în care spitalele sunt pline de microbi, nu ar fi mai bine ca dascălii să primească în avans ajutorul de deces?

  ”Eu vă propun să ne montați un GPS în vârful capului. Ar fi păcat ca părinții și elevii să nu știe unde sunt în orice moment”, a scris semnatarul scrisorii pe Facebook

  Dascălul spune că ar vrea să vadă toți părinții și elevii că acesta este al treilea sfârșit de săptămână în care muncește și că, în scurt timp, vor avea loc simulările, care vor ține profesorii în școală de dimineață până seară.

  Profesorii, obosiți

  ”O să spuneți că nu se întâmplă în fiecare zi, iar eu aș putea să vă spun că aveți nevoie de profesori odihniți astfel încât să nu ajungem să scriem o literă greșită în caiete și să fim linșați mediatic, cum de altfel se întâmplă, iar dumneavoastră le faceți pe plac tuturor fără să analizați în prealabil situația”, se arată mai departe în epistolă.

  Dascălul spune că, până la finalul lui mai, va mai avea un singur weekend liber. El a întrebat-o pe Andronescu în ce țară elevii și părinții acestora mai trimit profesorii la controale medicale.

  ”Cine credeți că va mai veni în învățământ să fie carne de tun pentru oricine? (…) Uneori chiar îmi doresc să aplicați tot ce spuneți și în 10-15 ani o să aveți doar suplinitori necalificați și imigranți. O să fiți mulțumiți cu ei pentru că aceștia nu vor cere salarii mari”, a precizat sursa citată.

  Tematic

  Fost ministru al educației, declarație șoc: ”Nu aș dori să fiu acum elev”
  Stand up comedy în Educația românească – profesorii, bulversați total
  Expert: ”Oare cât de departe visează ministra pentru Educația din România?”
  Educația din România, în mijlocul unui război Andronescu-Pop
  Elevii și părinții ar putea cere examen medical complet pentru profesori
  Tagurile:
  Servicii medicale, Părinți, Profesori, învățământ
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei