04:47 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Rezultate simulare BAC 2019 (45)
  2592 0 0

  Florin Râșteiu, vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor, a scris, pe foaia de examen de la simulare bac 2019, că ar trebui să se schimbe multe lucruri în Educația din România.

  BUCUREȘTI, 22 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Florin Râșteiu este unul din elevii care au participat la protestul #foaiagoala și care și-a exprimat nemulțumirile legate de sistemul de învățământ din țara noastră.

  Elevi, examene, gimnaziu, școală
  © Sputnik / Павел Лисицын

  Vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor, Florin spune că ”în toți acești ani de implicare civică” a învățat că trebuie să vorbească tot mai mult despre problemele sistemului, ”pentru că, dacă noi nu o facem, ele vor continua să existe”.

  Din punctul său de vedere, rezultatul protestului său de la simulare bac 2019 nu se va vedea imediat. El spune că a ales să protesteze, cu trei luni înainte de Bac 2019, fiindcă a decis să facă primul pas spre schimbare și, pe cale de consecință, a ales să vorbească despre problemele ”acestui sistem defect, probleme pe care mulți încearcă să le ascundă”.

  Elevul recunoaște că mulți i-au spus că nu va schimba nimic cu protestul său și că gestul nu îl va ajuta cu nimic. Răspunsul său este extrem de interesant: ”schimbarea nu e pentru a putea beneficia eu de ea”.

  ”Schimbarea aceasta, reforma sistemului educațional este pentru cei care peste un an, doi sau trei se vor afla în banca în care stau eu astăzi și vor avea în față un subiect care o să le ceară să reproducă informația pe care au acumulat-o în patru ani de liceu, un subiect care nu le va evalua competențele și despre care li se va spune în mod repetat, cum ni se spune și nouă, că este crucial pentru a avea un viitor decent”, a scris Râșteiu, potrivit scoala9.ro

  Simulare bac 2019 a fost marcată de protestul elevilor, intitulat #foaiagoala, care au decis să își exprime, astfel, nemulțumirile față de sistemul actual de învățământ.

  Reamintim că, ieri, s-a încheiat simulare bac 2019, cu proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Rezultatele simulării bac 2019 vor fi afișate în data de 29 martie 2019. Notele se vor trece în catalog numai la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui său, depusă la unitatea de învățământ unde este înscris copilul.

  Тема:
  Rezultate simulare BAC 2019 (45)

  Tematic

  Apostoaia, CNE, despre simulare bac 2019: ”Miza nu reprezintă examenele din acest an”
  Subiecte și bareme de corectare simulare bac 2019 clasa a XII-a
  Tagurile:
  bacalaureat 2019, 2019, BAC, simularea evaluătii naţionale, barem, Rezultate, subiecte simulare 2019, barem simulare 2019, Simulare


  Știrile Zilei