09:41 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Elevi şi profesor

  Profesoară: ”Nu sunt obligată să dau numărul meu de telefon părinților”

  © Sputnik / Александр Кондратюк
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1544470

  Cadrul didactic spune, într-o postare de pe Facebook, care sunt motivele care o îndreptățesc să ia această decizie – și cum o pot contacta părinții.

  BUCUREȘTI, 24 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Nu există cadru didactic care să nu se fi confruntat, cel puțin o dată în viață, cu părinți insistenți, care se arată preocupați de educația și situația școlară a copiilor lor la ore dintre cele mai nepotrivite.

  Fie că este vorba despre un apel de la o mamă care și-a amintit, la ore 23.00, că a doua zi trebuie să îl ducă pe cel mic la medic și, deci, trebuie învoit, fie că vorbim despre alte situații, un apel la ore înaintate nu poate fi plăcut pentru nimeni.

  Adriana Stanciu, un cadru didactic, a scris o postare pe Facebook în care vorbește exact despre această problemă – a apelurilor primite de la mămici noaptea târziu. Și nu numai.

  Motiv pentru care dascălul se consideră îndreptățit să nu pună numărul său de telefon la dispoziția tuturor. Stanciu spune că legătura telefonică dintre profesori și părinți, dar și dintre profesori și elevi trebuie să dispară.

  ”Telefonul este bunul meu personal. Nu mi-l plătește școala, nu mi-l plătesc părinții. Nu sunt obligată să dau numărul meu de telefon nici părinților, nici elevilor, doar directorului, căruia îi sunt angajată. Nu doresc să am părinți de la clasă sau elevi în lista virtuală de prieteni de pe Facebook. Mulți părinți se trezesc să te deranjeze pentru orice”, a scris Adriana Stanciu

  Dascălul a precizat că, în alte țări, este interzis ca profesorul să fie deranjat de părinți. Adriana Stanciu a adăugat că unii părinți au impresia ă profesorul trebuie să fie non stop la dispoziția lor. În acest sens, a prezentat o întâmplare personală, în care o mamă a sunat-o ”la 10 noaptea” invocând faptul că nu știe cât e ceasul și spunându-i că, stând alături de soț în pat, și-a amintit că trebuie să o sune în legătură cu… Aici Stanciu nu a mai specificat motivul, dar nici nu era nevoie. Ora la care fusese apelată dovedește o lipsă de bun simț.

  În încheiere, Stanciu a precizat că, pentru discuții despre elevi și școală sunt ședințele cu părinții și orele de consiliere.

  Din păcate, nu mulți părinți își fac timp să vină la acestea…

  Tagurile:
  număr, Telefon, Părinţi, elevi, Profesori


  Știrile Zilei