22:50 13 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.17
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Rezultate simulare BAC 2019 (45)
  359 0 0

  Fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, a făcut publică scrisoarea unui cadru didactic – ce răspuns i-a dat.

  BUCUREŞTI, 26 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Simulare Evaluare Națională 2019 continuă să aibă ecou, deși au trecut câteva zile de la afișarea rezultatelor finale.

  Un cadru didactic care a corectat lucrările elevilor i-a transmis o scrisoare fostului ministru al Educației, Liviu Marian Pop, care a făcut-o publică, pe pagina sa de Facebook.

  ”Am o mare nemulțumire legată de aceste simulări apărute peste noapte la clasele a 7-a. Acest sentiment vă asigur că este împărtășit de majoritatea profesorilor de română”, i-a scris dascălul. Cadrul didactic spune că a muncit o săptămână întreagă… ”degeaba”, în condițiile în care notele nu se trec în catalog decât dacă doresc copiii care, de altfel, au fost luați… ”ca din oală”.

  ”Să știți că eu nu mi-am văzut copilul două zile ca să pot sta la școală să corectez”, a explicat profesorul, care l-a întrebat pe Pop dacă i se pare normal să muncească dublu și să nu fie plătit pentru acest lucru.

  Profesorul i-a cerut ajutorul lui Pop pentru a schimba ceva, măcar pentru ca notele de la simulare să fie trecute în catalog.

  Pop crede că dascălii nu trebuie să fie suprasolicitați

  În opinia fostului ministru al Educației, soluția la această problem este una ”destul de simplă”. Pop spune că trebuie făcute câteva lucruri: standardizarea evaluării, aerisirea programelor, eliminarea balastului din programele școlare, utilizarea platformei manuale.edu.ro, unde manualele să apară în format electronic cu drept de autor la MEN, iar acest lucru înseamnă că și ghiozdanul va deveni mai ușor pentru că elevul poate ține manualul acasă, nu să îl plimbe zilnic.

  Un aspect deloc de neglijat îl reprezintă formarea cadrelor didactice.

  ”Bineînțeles, nu trebuie să uităm de profesor, care nu trebuie să fie suprasolicitat în această activitate”, a explicat Pop.

  Тема:
  Rezultate simulare BAC 2019 (45)
  Tagurile:
  Liviu Marian Pop


  Știrile Zilei