02:50 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  BAC 2020: calendar, subiecte, bareme (76)
  3141 0 0

  Elevii claselor a XI-a au susținut, în acest an, simulare bacalaureat 2019, iar acum ei așteaptă rezultatele – bareme de corectare la toate materiile.

  BUCUREȘTI, 28 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. În urmă cu o săptămână, elevii claselor a XI-a susțineau simulare bacalaureat 2019.

  Barem de corectare simulare Bac 2019
  Studenţi
  © Sputnik / Владимир Федоренко

  În data de 18 martie 2019, potrivit calendarului simulării examenului de bacalaureat 2019, elevii claselor a XI-a au susținut proba scrisă E) a) la Limba și Literatura Română. 

  Elevii au fost punctați pentru cele trei subiecte primite atât la profilul uman, cât și la cel real.

  Pentru primul subiect, ei primesc 50 de puncte, pentru cel de-al doilea, 30 puncte, iar pentru cel de-al treilea, 30 de puncte.

  Nota finală se calculează prin împărțirea la zece a punctajului final. Subiectele pentru simulare bac 2019 Limba și Literatura Română au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare.

  Marți, 19 martie 2019, elevii claselor a XI-a au susținut proba E)b) – Proba scrisă la Limba și Literatura Maternă.

  Elevii care au susținut această probă – este vorba strict de elevii minorităților naționale – au primit trei subiecte, fiecare subiect fiind notat cu 30 de puncte. Se acordă 10 puncte din oficiu, media generală se face prin împărțirea la 10 a punctajului final.

  Subiectele pentru simulare bac 2019 proba scrisă la Limba și Literatura Română pot fi accesate aici

  Miercuri, 20 martie 2019, elevii claselor a XI-a au susținut proba E) c) – proba scrisă obligatorie a profilului. Aici au putut susține proba fie la istorie, fie la matematică.

  Baremul de corectare la istorie este la fel ca și anul trecut. Elevii au de rezolvat trei subiecte, fiecare notat cu 30 de puncte. Pentru orice soluție corectă, chiar dacă este diferită de cea din barem, se acordă punctajul corespunzător. Nu se acordă fracțiuni de punct, dar se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvări parțiale, în limitele punctajului indicat în barem. Se acordă 10 puncte din oficiu, iar nota finală se calculează prin împărțirea la zece a punctajului total acordat pentru lucrare, notează Sputnik

  Baremul de corectare la matematică este similar celui din 2018. Elevii au trei subiecte de rezolvat, toate sunt obligatorii. Fiecare este notat cu 30 de puncte. Se acordă 10 puncte din oficiu. Nota finală se calculează împărțind punctajul la 10.

  Nu se acordă fracțiuni de punct, dar se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvări parțiale, în limitele punctajului indicat în barem. Se acordă 10 puncte din oficiu, iar nota finală se calculează prin împărțirea la zece a punctajului total acordat pentru lucrare.

  Facem precizarea că proba E) d) – proba scrisă la alegere a profilului și specializării a fost susținută numai de elevii claselor a XII-a.

  Afișarea rezultatelor

  Rezultatele obținute de elevi la simulare bac 2019 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

  Notele nu se trec în catalog decât la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui acestuia.

  Тема:
  BAC 2020: calendar, subiecte, bareme (76)

  Tematic

  Simulare bac 2019 – rezultate: Un elev rupe tăcerea
  Simulare bac 2019 – ”perle” de incultură ale liceenilor sau doar neatenție?
  Simulare Evaluare Națională 2019 – rezultate. Ce trebuie să știe părinții
  Rezultate dezastruoase la simulare: Evaluare Națională 2019 București
  Cristache, despre Simulare EN 2019: ”Nu trebuie să ne mire rezultatele de la EN”
  Tagurile:
  Rezultate, barem simulare 2019, simulare examen, BAC


  Știrile Zilei