02:22 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  BAC 2020: calendar, subiecte, bareme (76)
  184510

  BUCUREȘTI, 28 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit calendarului simulării bacalaureat 2019, elevii claselor a XII-a din România au susținut, în data de 21 martie 2019, ultima probă din cadrul simulării. Este vorba despre proba E) d) – proba scrisă la alegere a profilului și specializării.

  Studenţi
  © Sputnik / Владимир Федоренко

  Bareme de corectare simulare bac 2019

  În data de 18 martie 2019, potrivit calendarului simulării examenului de bacalaureat 2019, elevii claselor a XII-a au susținut proba scrisă E) a) la Limba și Literatura Română. 

  Elevii au avut trei subiecte obligatorii de rezolvat. Acestea au fost punctate cu 50, 10 și respectiv 30 de puncte. Din oficiu s-au mai acordat zece puncte.

  Nota finală se face împărțind punctajul obținut la zece.

  Subiectele pentru simulare bac 2019 Limba și Literatura Română au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare.

  Marți, 19 martie 2019, elevii claselor a XII-a aparținând minorităților naționale au susținut proba E) b) – proba scrisă la Limba și Literatura Maternă.

  Elevii care au susținut această probă din cadrul simulării BAC 2019 au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare notat cu 30 de puncte.

  Nu se acordă fracțiuni de punct. Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit în barem.

  Se acordă 10 puncte din oficiu, iar nota finală se calculează prin împărțirea la zece a punctajului total acordat pentru lucrare.

  Subiectele au fost proiectate în scopul valorificării întregii capacități a elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen parcursă până acum.

  În data de 20 martie 2019, elevii claselor a XII-a au susținut proba obligatorie a profilului.

  Este vorba despre proba de istorie și de matematică.

  Elevii au primit pe foaia de examen trei subiecte obligatorii, fiecare fiind notat cu 30 de puncte.

  Din oficiu, fiecare elev primește zece puncte.

  Nota finală se calculează împărțind punctajul obținut la zece.

  Pentru orice soluție corectă, chiar dacă este diferită de cea din barem, se acordă punctajul corespunzător. Nu se acordă fracțiuni de punct, dar se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvări parțiale, în limitele punctajului indicat în barem.

  Baremul de corectare la matematică https://ro.sputnik.md/education/20190320/25216850/barem-simulare-matematica-2019-subiecte-clasa-XI-XII.html este nu este schimbat față de cel de anul trecut. Elevii au trei subiecte de rezolvat, toate sunt obligatorii. Fiecare este notat cu 30 de puncte. Se acordă 10 puncte din oficiu. Nota finală se calculează împărțind punctajul la 10.

  Joi, 21 martie 2019, elevii au susținut ultima probă din cadrul simulării bac 2019. Ei au optat între Anatomie-Biologie, Chimie, Informatică, Fizică, Geografie și Științe Socio-Umane. Din categoria științelor socio-umane, elevii au avut de optat între Filozofie, Logică, Argumentare și Comunicare, Psihologie, Sociologie și Economie. 

  Elevii care au susținut proba la Biologie Vegetală și Animală sau Anatomie și Fiziologie Umană, Genetică și Ecologie Umană au avut de rezolvat trei subiecte. Baremul de corectare și notare biologie simulare bac 2019 poate fi consultat aici

  Tot trei subiecte au avut de rezolvat și elevii care au susținut proba la Chimie organică și Chimie anorganică.

  Baremul de corectare la Chimie simulare bac 2019 poate fi consultat aici

  Elevii care au susținut proba la informatică au avut un barem de notare diferit. Baremul de corectare la simulare bac 2019 informatică pentru clasa a XII-a poate fi găsit aici

  Baremul de corectare la fizică este același ca și anul trecut. Astfel, vorbim despre faptul că toate subiectele sunt obligatorii și că se acordă zece puncte din oficiu. Amănunte despre barem corectare subiecte fizică simulare bac 2019 pot fi găsite aici.

  La Geografie elevii au trebuit să rezolve trei subiecte. Toate au fost obligatorii. Baremul de corectare și notare geografie simulare bac 2019 poate fi citit aici

  Cei care au optat pentru Economie trebuie să știe că baremul de corectare este același ca și anul trecut. Astfel, vorbim despre faptul că toate subiectele sunt obligatorii și că se acordă zece puncte din oficiu.

  Detalii despre barem și corectare economie simulare bac 2019 se găsesc aici

  Elevii care au optat pentru Filosofie la ultima probă din cadrul simulare bac 2019 găsesc detalii despre barem și notare aici

  Baremul și notarea pentru disciplina Logică Argumentare Comunicare din cadrul simulare bac 2019 se găsește aici.

  Baremul și notarea pentru disciplina Psihologie din cadrul simulare bac 2019 a fost publicat aici

  Baremul și notarea pentru disciplina Sociologie din cadrul simulare bac 2019 poate fi consultat aici

  Afișarea rezultatelor

  La nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări se analizează rezultatele obținute de elevi la simulare bac 2019. Se vor organiza discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

  Notele nu se trec în catalog decât la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui acestuia.

  Тема:
  BAC 2020: calendar, subiecte, bareme (76)
  Tagurile:
  Rezultate, BAC, barem simulare 2019, simulare examen, Simulare


  Știrile Zilei