03:48 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Rezultate simulare BAC 2019 (45)
  610030

  Demnitarul a lăsat de înțeles că s-ar putea implica în formularea viitoarelor subiecte de la examenele de Bacalaureat și de Evaluare Națională – motivul, surprinzător.

  BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Educației Naționale a explicat că este de acord ca subiectele de la simulare să fie mai grele decât cele de la examenul în sine. Ecaterina Andronescu a precizat că va discuta cu profesorii care fac aceste subiecte și a vorbit despre coborârea nivelului subiectelor la cel al predării.

  Întrebată fiind cum i se pare situația în care un subiect de la simulare Evaluare Națională – Matematică să fie rezolvat într-o oră de profesoară împreună cu cei mai buni elevi de clasa a opta, Ecaterina Andronescu a precizat că nu i se pare normal și că acesta este motivul pentru care dorește să discute cu profesorii de la Centrul Național de Evaluare și Examinare care fac subiectele pentru simulări și pentru examenele propriu-zise din cadrul Bacalaureatului sau Evaluării Naționale.

  ”Da, nici asta nu mi se pare normal, să știți, că de-asta vreau să discut cu ei. Subiectele trebuie să fie la nivelul modului în care am predat și la nivelul cerut de programă, nu prin abordarea unor subiecte de acest fel, să-i împing pe părinți să se ducă să ia meditații pentru că altfel nu fac față copiii lor programei la oricare dintre discipline, despre oricare am discuta. De aceea sunt, într-un fel, și eu îngrijorată și în același timp sunt determinată să avem o discuție care să facă lucrurile să intre în normal”, a declarat demnitarul, potrivit edupedu.ro

  Reamintim că rezultatele la simulare Evaluare Națională și simulare bacalaureat 2019 au fost foarte mici în acest an.

  Ecaterina Andronescu dorește ca rezultatele să crească, motiv pentru care a dat de înțeles, așa cum s-a putut observa din declarația sa, că s-ar putea implica în formularea viitoarelor subiecte de la Bac și Evaluarea Națională. Demnitarul a declarat, așadar, că va avea o discuție cu reprezentanții Centrului Național de Evaluare și Examinare.

  Este pentru prima dată când un ministru al Educației face o asemenea afirmație, iar acest lucru ar trebui să dea de gândit tuturor factorilor implicați în educaț

  Тема:
  Rezultate simulare BAC 2019 (45)

  Tematic

  Andronescu, anunț de ultimă oră despre măsurile luate de la preluarea mandatului
  Andronescu, declarație șoc: ”Clasa pregătitoare devine clasa I”
  Ecaterina Andronescu: ”Nu trebuie să îmi cereți nimic concret acum”
  Titularizarea, blocată – Andronescu le cere profesorilor să aibă răbdare
  Andronescu face praf examenul de bacalaureat - elevii, bulversați
  Tagurile:
  Evaluare, ministrul educației, educație, Ecaterina Andronescu


  Știrile Zilei