17:36 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Elevi

  Inspectoratul Școlar București a făcut anunțul – mii de elevi, vizați în semestrul acesta

  © Sputnik / Павел Комаров
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  232010

  Cu aproape o lună înainte de începerea tezelor la clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a și a XII-a, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că în acest an se vor da teze cu subiect unic pe școală la clasele amintite.

  BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București spun că tezele cu subiecte unice au fost decise de instituție, nu sunt o sugestie a Ministerului Educației Naționale.

  ”Este un plan pe care ni-l asumăm la nivelul ISMB”, a explicat Liliana Maria Toderiuc-Fedorca, inspector școlar general adjunct în cadrul ISMB.

  Aceasta a explicat că sugestia instituției pe care o conduce către unitățile de învățământ din municipiul București este aceea de a așeza elevii în bănci, la teze, ca la examene. Asta înseamnă că în bănci va sta câte un singur elev, în ordine alfabetică.

  Potrivit oficialului, printre obiectivele aplicării tezelor cu subiect unic la clasa a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a se numără: pregătirea elevilor cu condițiile de examen, pregătirea elevilor cu subiecte făcute de altcineva decât profesorul de la clasă și majorarea procentului de elevi cu note peste 5 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat 2019, precizează edupedu.ro

  Inspectoratul Școlar al Municipiului București a luat această decizie după ce ministrul Ecaterina Andronescu a anunțat că școlile din toată țara trebuie să organizeze cursuri remediale în vederea obținerii de rezultate mai bune decât până acum la Evaluarea Națională și la Bacalaureat.

  ISMB a publicat un plan de măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor la Evaluarea Națională 2019 care prevede aceste teze unice la nivel de școală.

  Pe lângă introducerea tezelor cu subiecte unice, planul ISMB prevede că “fiecare unitate de învățământ va asigura ritmicitatea, obiectivitatea și calitatea evaluării curente/ evaluării la finalul semestrului al ll-lea, astfel încât promovarea clasei a VII-a, respectiv, a clasei a VIII-a să fie corelată cu capacitatea de obținere a unei note mai mari sau egale cu 5, la Evaluarea Națională”, mai precizează sursa citată.

  Tematic

  Titularizare art. 253 – profesor suplinitor cu cancer avansat, mesaj pentru Andronescu
  Ce prevede Contractul Colectiv de Muncă, semnat între sindicate și MEN?
  Andronescu anunță trei noi legi ale educației – cum motivează
  Tagurile:
  elevi, Școala, Ministerul Educației Naționale
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei