19:29 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1491930

  Un părinte a dat publicității mesaje de pe un grup de WhatsApp în care se arată cum au strâns cel puțin 900 de lei ca să cumpere un cadou învățătorului de Paște.

  BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Învățătorul Iacov Iordache Valentin de la Liceul Ioan Petreuș din Otopeni a devenit subiect de știre, după ce un părinte, ”curajos” a dat publicității, sub protecția anonimatului, un mesaj de pe grupul de WhatsApp al părinților.

  Acolo se discuta să se strângă bani pentru un cadou ce ar fi urmat să fie dat învățătorului care are clasa pregătitoare.

  Părintele ”viteaz” spune că de Crăciun a dat bani, dar că acum nu mai vrea să dea și că în iarnă a dat bani de teamă ca micuțul său să nu cumva să fie discriminat de învățător.

  ”Cel mai tare mă deranjează că se face o listă cu părinții care au dat bani. Aceasta este înmânată învățătorului. Or, mie, ca părinte, îmi este teamă că dacă nu pun și eu bani, copilul meu va fi discriminat de învățător. Din această cauză am dat bani de Crăciun, dar de data asta n-am mai acceptat. Totul a pornit de la un grup de câțiva părinți care ne-a convins pe restul să îi luăm cadou. Domnul învățător nu a cerut niciodată bani sau cadouri, dar nici nu refuză”, a explicat potrivit libertatea.ro, unul dintre părinții revoltați. 
  Deci părintele recunoaște că învățătorul nu a cerut niciodată bani sau cadouri. Le acceptă. Putea să le refuze. Dar și atunci s-ar fi găsit cârcotași.

  Deci vina e strict a părinților care se dedau la asemenea practici. Dar cum acest părinte nu are curaj să le spună celorlați că nu vrea să pună bani, se ia la trântă cu cadrul didactic care nu a cerut.

  Învățătorul ar trebui să refuze cadoul de Paște. În definitiv, nu l-a cerut.

  Întrebarea care se pune este: acești oameni nu pot fi trași la răspundere pentru distrugerea imaginii unui om?  Știrile Zilei