05:18 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Radu Szekely

  ”Nu cred că titularizarea este soluția” - Radu Szekely, consilierul șefei MEN

  © Sputnik / Georgiana Arsene
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Titularizarea 2019 (42)
  776821

  Consilierul ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, spune că nici un alt sistem nu mai încheie contracte pe perioadă nedeterminată cu angajații – ce soluții ar fi.

  BUCUREȘTI, 3 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Este titularizarea soluția ideală pentru sistemul de învățământ din România?

  Iată o întrebare la care a răspuns, în cadrul unui interviu oferit Sputnik, consilierul ministrului Ecaterina Andronescu, Radu Szekely.

  Acesta susține că răspunsul este, după părerea sa, ”nu”.

  ”Este singurul sistem, poate – nici un alt angajator nu mai este obligat să își țină angajatul pentru eternitate, în momentul în care l-a angajat odată. Indiferent de performanțele angajatului”, a declarat Radu Szekely.

  Elevi, profesor, școală
  © Sputnik / Владимир Федоренко

  Acesta a adăugat că este un procedeu greoi care mai mult demotivează decât motivează în momentul de față. Sau îi motivează pe cei care vor să stea o viață întreagă în învățământ dar îi de motivează pe cei care poate ar vrea, la un moment dat, să-și facă modulul pedagogic și să intre în învățământ pentru o perioadă de câțiva ani.

  Cum vor fi fidelizați cei care doresc să îmbrățișeze cariera didactică?

  Consilierul ministrului Educației Naționale spune că există modalități de fidelizare a personalului în toate industriile și în toate sectoarele economiei.

  ”Titularizarea este doar un instrument de a ne obliga reciproc să lucrăm împreună întotdeauna. Se pot fideliza prin alte instrumente, cum ar fi asigurarea anumitor condiții de muncă, creșterea numărului de zile de concediu pe măsură ce avansezi în vârstă și așa mai departe. Nu cred că titularizarea este soluția”, a explicat sursa citată.

  Szekely a precizat că modele există, fiecare cu părțile sale bune sau mai puțin bune.

  ”Dacă se va decide trecerea la un alt model de angajare la nivelul școlii de către liderii educaționali sau la nivel de județ, prin inspectorate care, pe urmă, transferă responsabilitatea angajării școlilor… E o decizie politică. Modele există, fiecare cu părțile bune și rele”, a declarat consilierul ministrului Educației Naționale.

  Тема:
  Titularizarea 2019 (42)

  Tematic

  Titularizare art. 253 – profesor suplinitor cu cancer avansat, mesaj pentru Andronescu
  De azi se poate face angajarea profesorilor ”titularizați” pe articolul 253
  Calendar titularizare 2019 actualizat – când se fac înscrierile la examen
  Titularizare 2019 – lista posturilor vacante, publicată de MEN
  Tagurile:
  MEN, titularizare 2019


  Știrile Zilei