07:51 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  8844 0 0

  Ministrul Educației Naționale susține că în învățământ trebuie introduse criteriile de performanță, iar cadrele didactice să fie plătite în funcție de acestea.

  BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Prezentă la Suceava,  cu prilejul Olimpiadei Naționale de Informatică, Ecaterina Andronescu a explicat că măsura ar urma să fie aplicată numai cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

  Mai mult, demnitarul a punctat că este de dorit să se întâmple acest lucru.

  „Din punctul meu de vedere ar fi foarte important și în ceea ce privește salarizarea profesorilor să avem o salarizare diferențiată. Pentru că cine muncește mai mult și are rezultate măsurabile, teoretic ar trebui și recompensat în mod corespunzător. Din păcate, în acest moment, Legea salarizării într-o foarte mică măsură, aproape deloc, ne permite acest lucru. Însă legea se poate schimba”, a explicat Andronescu, potrivit monitorulsv.ro

  De altfel, nu este pentru prima data când se discută despre salarizarea profesorilor în funcție de performanță și de finanțarea unităților de învățământ în concordanță cu rezultatele lor, în detrimentul finanțării ”per/capita”.

  Nu este singura propunere care zdruncină sistemul de învățământ. Și aceasta pentru că, într-un interviu acordat Sputnik, consilierul ministrului Andronescu, Radu Szekely, preciza că titularizarea nu este o soluție și că sistemul de învățământ nu va deveni neapărat mai performant dacă profesorii sunt angajați cu contract pe perioadă nedeterminată. Acesta a explicat că personalul didactic poate fi fidelizat prin condiţii de muncă mai bune sau prin acordarea de zile de concediu.

  Tematic

  Andronescu, răspuns neașteptat celor care spun că învățământul e subfinanțat
  Toți profesorii sunt vizați: Anunțurile Ecaterinei Andronescu și Vioricăi Dăncilă -video
  Andronescu dă de lucru profesorilor – totul, raportat imediat la Minister
  Andronescu nu cedează – ce se întâmplă cu vacanțele elevilor
  Tagurile:
  Profesori, diferențiat, salarizare, Ecaterina Andronescu


  Știrile Zilei