06:15 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Escuela

  Calendar Evaluare Națională 2019 clasa a IV-a – unde se desfășoară

  © Sputnik / Kirill Braga
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  72410

  După ce elevii de clasa a II-a au încheiat probele din cadrul Evaluării Naționale 2019, a venit rândul celor aflați în ultima clasă a ciclului primar să intre în ”febra” testărilor.

  BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul final, adică la sfârșitul clasei a IV-a are următorul calendar: mâine, 14 mai 2019, este programată proba de Limba Română, miercuri, 15 mai 2019, proba de Matematică. Joi este programată proba de Limbă Maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

  Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfășurarea probelor, informează edu.ro.

  Pentru fiecare test, elevii au la dispoziție o oră ca să îl resolve.

  Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

  Facem precizarea că rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

  Mai mult, rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

  Tagurile:
  Subiecte, Rezultate, Evaluarea Naţională
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei