06:17 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Ecaterina Andronescu

  În numai câteva ore, Andronescu, făcută praf - și-a pus toată țara în cap

  © Photo: Guvernul României
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  460211

  Ministrul Educației a emis ordinul prin care schimbă calendarul admiterii în învățământul liceal de stat, chiar dacă unele etape ale admiterii sunt deja în desfășurare- ce spun părinții și sindicatele.

  BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Scandal uriaș în învățământ după ce, ieri, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a emis Ordinul nr. 3995/13.05.2019 prin care schimbă calendarul admiterii la liceele de stat. Facem precizarea că unele etape ale admiterii sunt deja în desfășurare.

  Sindicatele din învățământ, însă, și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar acuză că actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu nici un partener social.

  Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” spune că, prin acest ordin, Ministerul Educației amână cu aproape o lună desfășurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu numai câteva zile înainte de probele de la Evaluarea Națională.

  ”De asemenea, prin același act, se amână până la 30 mai a.c. și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, lucru care va afecta grav și mișcarea de personal. Ceea ce a făcut Ministerul Educației este ilegal. (…) De exemplu, în București, de mâine (azi- nota Georgiana Arsene) liceele ar trebui să-și prezinte oferta. Însă, unitățile de învățământ nu au aprobate cifrele de școlarizare pe care, potrivit ordinului dat în această seară (ieri, 13.05. 2019, nota Georgiana Arsene), le vor primi de-abia la sfârșitul lunii mai”, a declarant Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”.

  FSE ”Spiru Haret” solicită anularea OMEN 3995/13.05.2019, a transmis reprezentantul Departamentului Comunicare și Imagine, Dragoș Constantin Neacșu. 

  La rândul său, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar spune că speră să înțeleagă și MEN că nu se fac schimbări peste noapte.

  ”Sper să înțeleagă, într-un final, și MEN că nu se fac schimbări peste noapte… fără a consulta toți partenerii educaționali”, a scris Cristache

  Tot ieri, MEN a emis un ordin privind mobilitatea personalului didactic care a stârnit controverse în rândul cadrelor didactice.

  Tematic

  Andronescu, reacție: ”Cum a putut să spună că eu nu îi respect pe oameni?”
  Titularizare art. 253 – profesor suplinitor cu cancer avansat, mesaj pentru Andronescu
  Andronescu anunță trei noi legi ale educației – cum motivează
  Andronescu, răspuns neașteptat celor care spun că învățământul e subfinanțat
  Tagurile:
  Ecaterina Andronescu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei