18:48 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Ecaterina Andronescu

  Ecaterina Andronescu s-a răzgândit – toți elevii, vizați

  © Photo: Facebook / Ministerul Educației Naționale-România
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  2318 0 0

  Ministrul Educației Naționale a anulat modificarea de ultim moment care vizează calendarul probelor vocaționale pentru admiterea în liceele de stat.

  BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a schimbat, printr-un ordin de ministru, ieri, data examenelor vocaționale de admitere la liceu. Acest lucru s-a făcut cu două zile înainte ca acestea să se desfășoare.

  Potrivit Ordinului de Ministru, despre care Sputnik a vorbit aici a fost schimbată chiar și data de înscriere la probele vocaționale, deși, paradoxal, înscrierile la licee au avut loc deja, conform Calendarului în vigoare până la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului semnat de Ecaterina Andronescu.

  Prin același act, șefa MEN amână afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale.

  La mai puțin de 24 de ore de la apariția ordinului semnat de Andronescu, șefa MEN se răzgândește și vine cu alte precizări.

  ”Probele vocaționale merg mai departe. Se modifică doar durata de apariție a broșurii cu oferta educațională, cu o săptămână”, a explicat Andronescu potrivit edupedu.ro

  Demnitarul a explicat că elevii claselor a VIII-a susțin, de mâine, potrivit calendarului de până acum, probele vocaționale și de limbă pentru admiterea la liceu 2019. Andronescu a evitat, în repetate rânduri, precizează sursa citată, să explice de ce a semnat ordinul de ministru de ieri ce prevede modificarea calendarului de admitere la liceu, dacă acum declară că nu va publica acel ordin în Monitorul Oficial.

  Tematic

  Andronescu nu cedează – ce se întâmplă cu vacanțele elevilor
  Ecaterina Andronescu: ”Nu închidem toate școlile”
  Andronescu dorește salarizarea diferențiată a profesorilor
  În numai câteva ore, Andronescu, făcută praf - și-a pus toată țara în cap
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei