19:32 20 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.09
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Evaluare Națională 2019: calendar, subiecte, rezultate
  176 0 0

  Elevii aparținând minorităților naționale au susținut ultima probă din cadrul Evaluării Naționale 2019.

  BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Pentru elevii de clasa a IV-a aparținând minorităților naționale astăzi este ultima probă din cadrul Evaluării Naționale 2019.

  Școlarii aparținând minorităților cehă, croată, germană, maghiară, rromani, sârbă, slovacă și ucraineană au susținut proba de Limbă Maternă.

  Și de această dată, subiectele pentru Evaluarea Națională 2019 la clasa a IV-a au aceeași structură ca și cele din 2018, au explicat reprezentanții Centrului Național de Evaluare și Examinare.

  La proba de Limbă Maternă, elevii au avut de rezolvat subiecte pe două numere diferite.

  Elevii au avut la dispoziție o oră pentru rezolvarea subiectelor. Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

  Modelele de subiecte la proba de Limbă Maternă pot fi descărcate de aici

  Puteți accesa la acest link, începând cu ora 15.00, subiectele pe care elevii de clasa a IV-a le-au avut de rezolvat la proba de Limbă Maternă.

  Părinții trebuie să știe că rezultatele individuale obținute nu se afișează și nici nu se trec în catalog. Ele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ în scopul realizării planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul.

  De asemenea, profesorul de la clasă va informa părinții în legătură cu rezultatele obținute de copiii lor la aceste probe din cadrul Evaluării Naționale 2019.

  Reamintim că săptămâna viitoare sunt programate probele din cadrul Evaluării Naționale 2019 pentru clasa a VI-a. Aceștia vor susține evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului – clasele V-VI.

  Тема:
  Evaluare Națională 2019: calendar, subiecte, rezultate


  Știrile Zilei