10:57 24 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.83
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  3703 0 0

  Este vorba despre decretul privind prulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 223 din Legea Educației Naționale nr.1/2011.

  BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Legea prevede că instituțiile de învățământ superior de stat pot să aloce fonduri pentru cluburile sportive universitare și pot pune la dispoziția acestora baza materială a universității, în mod gratuit.

  De asemenea, cluburile sportive universitare pot pune baza materială proprie la dispoziția universităților, în mod gratuit.

  "Instituţiile de învăţământ superior de stat pot prelua în subordinea lor cluburi sportive, caz în care devin ordonatori secundari de credite", se arată în lege, noteaza stiripesurse.ro

  Reamintim că, recent, președintele Klaus Iohannis a trimis Legea Educației Naționale în Parlament, spre reexaminare. În solicitarea sa, șeful statului a arătat că nu este sufficient reglementată prevederea privind înființarea și gestionarea permanent a catalogului școlar online.

  Iohannis a explicat, atunci, că textul normative nu prevede modalitatea de punere în aplicare a acestor noi dispoziții care să asigure implementarea unitară, nu prevede sursele de finanțare și nu conține dispoziții exprese, prin care ”să se asigure protecția acestor date”, după cum informează romania-actualitati.ro

  Tematic

  Florin Iordache, strategie radicală pentru Iohannis: ”Preşedintele să nu mai aibă ce face”
  Iohannis, declarație de ultimă oră, trece la o nouă fază a planului!
  Dăncilă, prima reacție la scrisoarea lui Iohannis - îi dă o replică de înaltă clasă!
  Tagurile:
  legea educației, Decret, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei