04:31 29 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  26010

  Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar precizează că nu a spus niciodată că în învățământ ar curge lapte și miere, dar a atras atenția asupra unor exagerări.

  BUCUREȘTI, 20 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Iulian Cristache, președintele FNAP-ÎP reacționează, după ce, în ultima săptămână, ca urmare a apariției scurtmetrajului sindicaliștilor din Iași, societatea s-a divizat și mai tare între profesori și părinți.

  Cristache atrage atenția asupra exagerărilor care apar în presă pentru a ține partea unei părți sau a alteia și a evidențiat acest lucru cu un titlu mai vechi dar care, în contextul amintit, este foarte util pentru a se putea pune stop derapajelor.

  Este vorba despre materialul ”Profesorii români sunt umiliți” apărut aici.

  Menționăm că, în repetate rânduri, Iulian Cristache a avut o poziție echilibrată în scandalul profesori-părinți, dar, de data aceasta, a luat atitudine.

  ”Încerc să fiu diplomat, dar cei care nu vă opriți cu aceste remarci care nu au un fundament solid, dați-vă demisia. N-am spus niciodată că… ar curge lapte și miere, dar dacă sunteți așa de oropsiți, mă refer la cei care subscriu la astfel de titluri bombastice, plecați din sistem”, a scris Cristache.

  Acesta spune că are tot respectul pentru majoritatea dascălilor, pentru cei care știu că această meserie este una de vocație, că nu este deloc ușoară și că ea cere sacrificii.

  ”Da, în ultimul timp există un dezechilibru între drepturile și obligațiile elevilor (și părinților), dar nici chiar așa”, a explicat sursa citată

  Cunoscător al situației din învățământ, Cristache precizează că sunt o mulțime de copii umiliți de unii profesori sau părinți umiliți de unii profesori – și, cu toate astea, el nu a avut o abordare generalist, adică nu i-a pus pe toți profesorii în aceiași ”oală”.

  ”Dacă am avut scăpări, neintenționate, garantat, vă rog să mă scuzați. Numai că… opriți-vă cu aceste titluri habarniste care mai mult fac rău… decât bine. Game over!”, a scris liderul FNAP-ÎP.

  Tematic

  Cristache, apel către Andronescu: ”Să nu considere MEN un instrument personal”
  Cristache, despre Simulare EN 2019: ”Nu trebuie să ne mire rezultatele de la EN”
  Cristache, verdict dur la simulare evaluare naţională: S-a ajuns la os
  Cristache: ”Neputința și neprofesionalismul unor profesori îi aduc în postura de victime?”
  Idee inedită: Realizatorul TVR Ionuț Cristache prezintă… Harta manipulării!
  Tagurile:
  Părinți, elevi, Iulian Cristache


  Știrile Zilei