12:43 20 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.50
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.72
  Școală

  Firea, anunț de ultimă oră: cursuri suspendate în București de vizita Papei

  © Sputnik / Евгений Биятов
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  Vizita Papei Francisc în România (20)
  367 0 0

  Anumite unități de învățământ vor fi închise pe perioada vizitei Papei Francisc la București, a anunțat astăzi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

  BUCUREȘTI, 24 mai - Sputnik. Primul general al Bucureștiului a declarat unele instituții de învățământ își vor suspenda cursurile pe perioada aflării Papei Francisc la București.

  Suspendarea cursurilor la instituțiile de învățământ care nu sunt direct afectate de traseul oficial de securitate și de organizare cu restricții de trafic va rămâne la latitudinea membrilor consiliilor de administrație din respectivele instituții.

  „În ceea ce privește organizarea propriu-zisă pentru zilele de 30 și 31, până pe 2 iunie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar General care a discutat cu Federațiile Cadrelor Didactice și asociațiile de părinți, s-a convenit asupra unei soluții agreate de toți cei implicați, că în zilele de 30 și 31 mai, cursurile din grădinițe, școli și licee, de pe traseul principal al suveranului Pontif să fie suspendate, cât și la unitățile de învățământ de pe o rază de 1-2 km adiacentă traseului oficial”, a menționat Gabriela Firea.

  Anunțul a fost făcut la ședința comandamentului în vederea organizării primei vizite în Romania a Sanctității Sale Papa Francisc, eveniment care va avea loc in perioada 31 mai - 2 iunie.

  Potrivit programului, pe parcursul zilei de 31 mai, Suveranul Pontif va participa la evenimente care vor avea loc in Capitală.

  Тема:
  Vizita Papei Francisc în România (20)
  Tagurile:
  suspendare, școli, Cursuri, București, Papa Francisc


  Știrile Zilei