15:41 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  2615 0 0

  Reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” iau atitudine, după ce deputatul social democrat a făcut afirmații jignitoare la adresa unor categorii de bugetari, printre care și cei din învățământ.

  BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Declarațiile deputatului social-democrat Cătălin Rădulescu, care a cerut ca beneficiarii măsurilor PSD să dea înapoi ce au primit continuă să stârnească reacții.

  Ieri, Viorel Hușanu, liderul SANITAS București, a avut o reacție dură la adresa social democratului, amintindu-i că, de fapt, echipa medicală a fost dezbinată și că măririle salariale nu au fost pentru toată lumea. Sputnik a scris aici despre această situație.

  Astăzi, însă, au reacționat și sindicaliștii din Educație, deranjați de afirmațiile lui Rădulescu. Acesta a spus că profesorii să plece în străinătate să muncească ”la fructe”.

  „Eu îi rog pe medicii care au primit de 4 ori salariul să-l dea înapoi sau să plece din țară cum plecau până acum din cauza salariului, profesorii să meargă să muncească la fructe, că înseamnă că n-au fost mulțumiți de creșterile salariale, pensionarii la fel, să voteze USR”, a spus Cătălin Rădulescu, potrivit digi24.ro

  Reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” spun, însă, că Rădulescu ar trebui să își ceară scuze și să își dea demisia.

  ”De unde atâta ură împotriva unor categorii de angajați care sunt în slujba poporului roman? Domnul Rădulescu ar trebui să-și ceară scuze sau să-și dea demisia. Astfel de declarații nu pot onora un om politic. Cerem conducerii PSD să se delimiteze public de acest domn și să ia măsurile care se impun”, au scris, în urmă cu scurt timp, pe pagina lor de Facebook, reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”

  Facem precizarea că Federație Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” este singura structură sindicală din domeniu care a luat atitudine în această situație.

  Tagurile:
  Cătălin Rădulescu, sindicate, Educație


  Știrile Zilei