16:02 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Ecaterina Andronescu

  Ecaterina Andronescu a făcut anunțul – documentele, la fiecare inspectorat școlar

  © Photo: Guvernul României
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  4491 0 0

  Astăzi, Ministerul Educației Naționale a trimis planul de școlarizare la fiecare inspectorat școlar în parte.

  BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. În perioada următoare, inspectoratele școlare vor publica broșura cu locurile de la admiterea la liceu.

  Acest plan de școlarizare a fost aprobat pe baza cifrei de școlarizare pentru anul școlar 2019-2020, care a fost stabilită de Guvern la finalul lunii aprilie.

  În acest an vor fi 134.600 de locuri pentru liceu. Comparativ cu anul trecut, numărul este mai mic cu 30.400 de locuri.

  Fiecare inspectorat școlar a primit un număr de clase pentru învățământul liceal și pentru cel profesional.

  Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale, a declarat că a împărțit numărul de locuri către inspectoratele școlare astfel încât să numai existe note sub 5 la admiterea la liceu, informează hotnews.ro

  ”Fiecare inspectorat a primit planul de școlarizare. Am încercat să reglăm cifrele de școlarizare astfel încât cei care iau note sub 5 să nu mai fie în licee, să meargă spre școli profesionale”, a precizat ministrul Educației.

  Demnitarul spune că motivul pentru care a întârziat trimiterea planurilor de școlarizare îl reprezintă analiza făcută pe fiecare județ în parte.

  ”Ne-am mai uitat și la ce șanse de locuri de muncă au copiii ăștia din școlile profesionale când termină. De aia a și durat un pic mai mult”, a explicat Andronescu.

  Reamintim că, în urmă cu aproape o săptămână, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar Iulian Cristache declara, pentru Sputnik, că în București este un mare scandal cu părinții din toate sectoarele fiindcă aproape jumătate dintre elevi ar urma să fie nevoiți să meargă la școlile profesionale, deși vorbim despre școlari cu medii peste 7.

  Tematic

  Andronescu, propunere șoc pentru profesori – ar putea să nu mai predea
  Disputa momentului pe note: Andronescu - ”Sunt minciuni”
  Ecaterina Andronescu, lovitură pentru un sfert din profesorii țării
  Tagurile:
  inspectoratul școlar, Documente, Ecaterina Andronescu


  Știrile Zilei