19:44 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Ecaterina Andronescu

  O puștoaică a certat-o pe Ecaterina Andronescu – vorbe grele

  © Photo: Facebook / Roxana Bugică
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1001 0 0

  O elevă de clasa a VIII-a din Dej a scris un mesaj foarte dur adresat ministrului Educației Naționale, după ce a aflat că profilul pe care vrea să îl urmeze la liceu ar putea fi desființat prin ordin de ministru.

  BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Scandalul generat de numărul locurilor la liceele teoretice și școlile profesionale continuă. De această dată, o elevă din Dej, absolventă de clasa a VIII-a a decis să se implice, nemulțumită – și speriată – că profilul pe care visează să îl urmeze din clasa a IX-a ar putea să nu mai existe ca urmare a unui ordin al ministrului Educației Naționale.

  ”Mi-ai distrus visul! Tu, Ecaterina Andronescu! Deși sunteți ministrul Educației (un statut prea înalt, pe care nu îl meritați) sunt sigură că până și un copil de 5 ani ar înțelege că nu știți ce faceți cu viața multor oameni și elevi în cazul de față”, a scris eleva pe pagina sa de Facebook, potrivit stiridecluj.ro

  Puștoaica a precizat că are 14 ani, locuiește în Dej, județul Cluj și are o medie generală de 9,96. Și că urmează să dea admiterea pentru a intra la liceu la clasa de științele naturii, dar sunt 50% șanse ca acest lucru să nu mai fie posibil.

  ”Din dorința de a-mi salva viitorul am început să scriu acest mesaj, izbucnind în lacrimi când am aflat că aici, în Dej, este o probabilitate de 50-50 să tăiați o clasă de matematică-informatică sau științele naturii. De ce? În adâncul acestui ordin pe care l-ați dat cu o zi în urmă se află adevărata realitate”, a adăugat eleva.

  Fata a explicat că Andronescu dorește ca și copiii buni să se lase de învățat.

  Inspectorul școlar general din Cluj, Valentin Cuibuș, a precizat că nu se desființa clasa cu pricina, ci doar se transforma în clasă de profesională. Între timp, însă, ideea a căzut și la Dej nu se va schimba nimic.

  Mesajul este mult prea complex pentru a fi scris de un copil de 14 ani, iar ideile presărate în rândurile scrise par a fi, mai degrabă, expresia neputinței unor adulți de a spune ministrului Andronescu care sunt durerile lor.

  Nu este pentru prima dată când copiii sunt aruncați în lupta politică – să nu uităm de elevul de clasa a șaptea care a vorbit, la un miting, în urmă cu maxim două săptămâni, despre cât de corupt este guvernul PSD.

  Tematic

  Ecaterina Andronescu a făcut anunțul – documentele, la fiecare inspectorat școlar
  Andronescu, acuzată că pune lacătul pe multe școli – profesorii, dați afară?
  Ecaterina Andronescu s-a sucit iar – ce a trimis inspectoratelor școlare
  Moment dificil pentru Andronescu – acuzații grave, tensiune uriașă


  Știrile Zilei