01:53 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  Una escuela (imagen referencial)

  Se schimbă Legea Educației – profesorii nu pot interveni

  © Sputnik / Alexander Kryazhev
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  705001

  Camera Deputaților a adoptat un proiect de modificare a Legii Educației care vizează vârsta la care un copil poate fi înscris în clasa pregătitoare.

  BUCUREȘTI, 5 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Legea Educației prevede, acum, că înscrierea în învățământul primar se poate face doar pentru copiii ce împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârșitul anului calendaristic. Și aceasta cu toate că structura anului școlar nu coincide niciodată cu structura anului calendaristic, anul școlar desfășurându-se pe perioada a doi ani calendaristici consecutivi.

  Lucrurile ar putea să se schimbe, deoarece Camera Deputaților a adoptat un proiect de modificare a Legii Educației care prevede ca înscrierea copiilor la clasa pregătitoare să nu se mai facă după criteriul împlinirii vârstei de 6 ani, ci după dezvoltarea lor psihosomatică, posibilă după vârsta de 5 ani.

  Inițiatorii proiectului de modificare a Legii Educației sunt de părere că, prin reglementarea actuală, se creează, practice, o discriminare între copiii ce împlinesc vârsta legală pentru înscriere în învățământul primar în perioada cuprinsă între 15 septembrie – 31 decembrie și cei care ar împlini această vârstă ulterior datei de 31 decembrie, respective în cursul celui de-al doilea an calendaristic din structura anului școlar, notează dcbusiness.ro

  Această nouă măsură prevede înscrierea copiilor la cererea părinților, chiar dacă ei vor împlini vârsta de 6 ani în următoarea jumătate de an de la începerea anului școlar.

  Norma va fi, însă, opțională, nu obligatorie, singura condiție ce trebuie îndeplinită fiind, ca și până acum, obținerea unui rezultat favorabil ca urmare a evaluării dezvoltării psihosomatice.

  Tagurile:
  Profesori, schimbare, legea educației
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei