01:54 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  школа

  Titularizare 2019 - educatoare, faptă condamnabilă – colegele nu o vor ierta

  © Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titov
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  6019 0 0

  O educatoare din județul Brăila a fost condamnată la închisoare cu suspendare – și-a păcălit colegele că are subiectele la Titularizare și a scos de la ele suma de 40.000 de lei.

  BUCUREȘTI, 8 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Costelia Lascu, o educatoare din comuna brăileană Viziru, a fost condamnată de Tribunalul Brăila la 2 ani și 9 luni de închisoare pentru înșelăciune și trafic de influență, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

  Ce a făcut femeia? Păi, în urmă cu trei ani, adică în 2016, Costelia Lascu s-a gândit să le vândă unor colege de breaslă, învățătoare la școala gimnazială din localitatea Viziru, subiectele de la examenul de titularizare. Pentru asta, le-a cerut în total 36.000 de lei și 500 de euro.

  ”Le-a promis că le va procura subiectele pentru concursul de titularizare pentru postul de învăţător, respectiv educator la care urmau să participe, obţinând de la acestea 16.000 de lei, respectiv 20.000 de lei şi 500 euro, deşi a cunoscut că nu poate face rost de acele subiecte”, se arată în rechizitoriul prin care Lascu a fost trimisă în judecată, potrivit constantadeazi.ro

  Femeia le-a spus colegelor că are influență la Inspectoratul Școlar Brăila și, mai ales, la inspectorul școlar general. Ca să fie mai credibilă, le-a dat colegelor o foaie pe care copiase trei subiecte din tematica de concurs.

  Colegele i-au dat banii, dar rezultatul nu a fost cel dorit. Femeile au picat concursul de titularizare.

  Supărate că nu au reușit să se titularizeze, adică și păcălite, și cu banii luați, cele două învățătoare i-au făcut plângere la poliție lui Lascu, care  a refuzat să le dea înapoi banii.

  În rechizitoriu se arată, însă, că, în perioada în care și-a înșelat colegele, Lascu căzuse în patima jocurilor de noroc, potrivit propriilor declarații. Femeia ar fi pierdut bani mulți la ”păcănele” și, deși nu avea relații la Inspectoratul Școlar Brăila, a decis să profite de naivitatea colegelor.

  Banii i-a obținut în mai multe tranșe.

  Tematic

  MEN, precizări de ultimă oră - calendar definitiv Titularizare 2019
  Titularizare 2019 – subiecte și bareme – documente necesare înscrierii la examen
  Titularizare 2019: au mai rămas două zile – profesorii trebuie să se grăbească
  Tagurile:
  Condamnare, educatoare, titularizare 2019
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei