01:55 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  Școală, elevi, profesor

  MEN, solicitat să dea bani din urmă pentru sporul de suprasolicitare neuropsihică

  © Sputnik / Владимир Федоренко
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  1117 0 0

  Reprezentanții Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași susțin că Ministerul Educației Naționale, ”într-un dispreț total față de legile în vigoare”, interpretează cum dorește actele normative.

  BUCUREȘTI, 10 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. În data de 19 mai 2019, Tribunalul Iași a dat verdict pozitiv în două dosare prin care s-a solicitat acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică – 10% la salariul de bază conform art. 16, anexa 1. Legea nr. 153/2017.

  Informația a fost făcută de reprezentanții Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași.

  Aceștia susțin că Ministerul Educației Naționale își permite să interpreteze de la sine putere actele normative.

  ”Solicităm Ministerului Educației Naționale să plătească retroactiv începând cu luna decembrie 2018, drepturi bănești aferente sporului de suprasolicitare neuropsihică calculate la nivelul salariului de bază, așa cum se atestă expres în lege și cum se dispune imperativ prin hotărârile judecătorești pronunțate de Tribunalul Iași”, se arată în comunicatul USLIP Iași

  Sindicaliștii spun că este revoltător, fiindcă, deși dispozițiile erau foarte clare, funcționarii și demnitarii din Ministerul Educației Naționale ”așa cum ne-au obișnuit”, calcă în picioare principiile statului de drept.

  De asemenea, aceștia au adaugă că, din pricina faptului că sumele au fost reținute abuziv, acestea vor fi plătite de statul român în următorii 5 ani.

  Pe această cale, USLIP Iași va transmite către Asociația Magistraților din România, ”probabil unica instituție nepolitizată” un memoriu prin care va reclama ingerințele brutale ale funcționarilor și demnitarilor din MEN în respectarea și implementarea corectă a legilor și a hotărârilor judecătorești.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei