12:53 06 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.26
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  452 0 0

  Anul acesta, nu se impune prin metodologie ca admiterea la liceu 2019 să se facă prin impunerea mediei minime de intrare la 5 – ce a precizat demnitarul.

  BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale, susține că nu a introdus prin metodologie ca intrarea la liceu 2019 să se facă prin impunerea mediei minime cinci.

  Reamintim că admiterea la liceu va avea loc fix peste o lună, în data de 12 iulie 2019, când se va realiza repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a.

  Mulți părinți, însă, au fost îngrijorați cu privire la o posibilă schimbare a metodologiei de înscriere la liceu prin impunerea mediei minime 5, susține edupedu.ro. 

  Ecaterina Andronescu spune, însă, că nu a modificat metodologia de admitere la liceu 2019.

  Șefa MEN a precizat că, dacă vor fi licee unde nu se va intra cu medii sub 5, atunci acesta va fi efectul repartizării cifrelor de școlarizare pe liceu și școală profesională, însă a insistat că metodologia de liceu nu a fost modificată.

  ”… modificarea metodologiei și luarea în considerare a notei de 5 pentru admiterea la liceu ne ducea în situația să punem o etichetă pe fruntea elevilor acestor școli profesionale. Să ai o meserie este o chestiune onorantă și să o faci bine este superlativ. Și atunci trebuie să îi încurajăm pe cei cu note mari să se ducă la profesională, mai ales că ei pot continua mai apoi studiile liceale și să se ducă ai departe”, a declarat Andronescu, potrivit sursei citate.

  Menționăm că, în acest an, admiterea la liceu a stat sub zodia scandalurilor nesfârșite generate, în principal, de cifra de școlarizare pentru învățământul liceal și profesional.

  Tematic

  Câțiva profesori cer demisia ministrului Andronescu – demnitarul rezistă
  Andronescu nu renunță la schimbări – se ține tare în scandalul momentului
  Andronescu a semnat un nou ordin - vizează plata profesorilor
  Sondaj: Andronescu ar trebui să demisioneze în urma scandalului cifrei de școlarizare?
  Tagurile:
  declarație, Părinți, Ecaterina Andronescu


  Știrile Zilei