23:18 06 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.26
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  BAC 2020: calendar, subiecte, bareme (76)
  3094 0 0

  Examenul de bacalaureat continuă astăzi și mâine cu proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

  BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Proba care debutează astăzi are trei componente. Și anume, este vorba despre proba de înțelegere a unui text audiat, proba scrisă și proba orală.

  Absolvenții de liceu vor susține această probă la limba engleză, franceză, spaniolă, germană, italiană, ebraică, japoneză, rusă, portugheză, turcă și chineză.

  Calendarul examenului național de Bacalaureat
  © Sputnik / Vadim Rusu

  Proba de înțelegere a unui text audiat este de 20 de minute și constă în evaluarea competențelor privind receptarea textului audiat. Candidații vor avea de ascultat două materiale audio diferite, notează sparknews.ro.

  Proba scrisă va fi de 120 de minute și în cadrul ei se vor evalua competențele privind receptarea textului citit și producerea de mesaje scrise. 

  La proba orală, cu o durată de 10-15 minute, se evaluează competențele privind producerea de mesaje orale și interacțiunea orală. Fiecare bilet pe care îl vor primi candidații va conține câte trei întrebări. Nu se admite schimbarea biletului de examen.

  Facem precizarea că nivelul de competență lingvistică pe care îl va obține fiecare elev va fi înscris în certificatul de competență lingvistică într-o limbă de circulație internațională. Se acordă un nivel de la A1 la B2, conform Cadrului European Comun de referință pentru Limbi în urma aplicării baremelor de notare și evaluare.

  Modelele de subiecte sunt publicate de Ministerul Educației Naționale și pot fi consultate aici

  Important! Dacă un candidat refuză să rezolve subiectele, se consideră că acela nu a susținut proba.

  Тема:
  BAC 2020: calendar, subiecte, bareme (76)
  Tagurile:
  Subiecte, Scrisoare, Limba engleză, bacalaureat 2019, BAC


  Știrile Zilei