14:49 17 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Una escuela (imagen referencial)

  Demisie șoc la un cunoscut colegiu din București – nimeni nu se aștepta

  © Sputnik / Alexander Kryazhev
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  310 0 0

  Silvia Mușătoiu, directorul Colegiului Național ”Gheorghe Șincai”, a demisionat din funcția pe care o deținea – locul său, luat de un fost inspector de matematică.

  BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Este evenimentul săptămânii, dacă nu am anului: cunoscuta și luptătoarea Silvia Mușătoiu, directorul Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” a demisionat.

  La propunerea sa, în locul său a fost numit profesorul Vlad Drinceanu.

  Mușătoiu a declarat că și-a depus demisia în data de 11 iunie 2019, deci înainte de încheierea anului școlar 2018-2019.

  ”S-a luat act de ea, l-am propus pe această funcție pe profesorul Vlad Drinceanu, fost inspector de matematică și a fost numit de inspectorat în această poziție”, a precizat Mușetoiu, potrivit edupedu.ro

  Motivele demisiei, necunoscute

  Referitor la motivele gestului său, Silvia Mușetoiu a precizat că acestea sunt multe, dar că nu poate spune că demisia sa vine ca urmare a neînțelegerilor cu primarul Sectorului 4. Și aceasta fiindcă, la momentul de față, școala este finanțată.

  ”Acea minima sumă pe care a dat-o și altor școli din Sectorul 4, primarul a dat-o și Colegiului Șincai, chiar dacă nu am semnat contractul”, a explicat sursa citată.

  Silvia Mușătoiu a condus Colegiul Șincai din septembrie 2013 și până în această lună. Aceasta a declarat că a preluat această unitate de învățământ care avea mari probleme financiare și de patrimoniu, cu niște decizii grele ale Curții de Conturi, referitoare la managementul anterior, pe care le-a dus până la capăt.

  “Mai multe aș fi putut să fac dacă la nivelurile superioare ar fi existat o altă concepție despre ce înseamnă o școală bună. Și, în primul rând, orice școală bună ar trebui să aibă capacitatea și voie prin lege să își angajeze oamenii și să aibă pârghii ca, atunci când omul nu este competent sau este un impostor, să îl poată elimina. O școală nu are astfel de pârghii”, a adăugat fostul director.

  Potrivit acesteia, și directorul adjunct al instituției a decis să își dea demisia în același timp cu Mușătoiu.

  În luna februarie a anului în curs, Silvia Mușătoiu, în calitate de director al Colegiului Șincai, a declarat că refuză să semneze contractual de management administrativ-financiar cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

  Contractul respectiv a fost modificat față de forma originală, adoptată de ministerul Educației, în ianuarie 2017, susținea atunci directorul Colegiului Șincai, care avertiza că dacă ar semna, ar trebui să deruleze toate achizițiile numai după semnătura primarului și doar prin firmele agreate de acesta la prețuri mult mai mari, precizează sursa citată

  Tagurile:
  Demisie, Bucuresti, director


  Știrile Zilei