14:30 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Ecaterina Andronescu

  Andronescu, acuzată că amenință prin telefon sindicaliștii ieșeni - VIDEO

  © Photo: Facebook / Ministerul Educației Naționale-România
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  824 0 0

  Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași, Laviniu Lăcustă, susține că ar fi fost amenințat de ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

  BUCUREȘTI, 27 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Laviniu Lăcustă spune că ar fi fost sunat de Ecaterina Andronescu acum o săptămână, iar demnitarul l-ar fi amenințat cu un proces.

  Motivul este, potrivit președintelui USLIP Iași, acela că sindicatul profesorilor ar fi solicitat efectuarea, în mod corect, a drepturilor salariale câștigate în instanță, respectiv plata dobânzilor hotărârilor judecătorești.

  ”Vă întreb dacă este normal ca un ministru al Educației să sune și să facă presiuni asupra unui lider de sindicat? Și amenințări. Este normal ca în România anului 2019 să fii sunat și amenințat pentru faptul că ai curajul să spui că, pe Iași, oamenii au primit mai puțin decât trebuia să primească. Nu știm cu cât mai puțin”, a declarat Lăcustă

  Acesta a declarat că dascălii au primit, ca o medie generală, măcar cu 40% mai puțin decât ar fi avut dreptul. Sindicalistul a spus că este multă tăcere în această privință și că profesorii au fost mereu pe ultimul loc.

  Liderul USLIP Iași a mai adăugat că Inspectoratul Școlar Județean Iași ar fi cedat în fața presiunilor de la Ministerul Educației Naționale de a reduce cheltuielile și, deși profesorii au primit, prin hotărâre judecătorească și plata ”dobânzilor legale”.

  Acesta a declarat că are informații că plata acestor dobânzi s-au achitat aceste dobânzi în mod diferit.

  Până la momentul de față, ministrul Andronescu nu a ieșit cu un punct de vedere.

  Tematic

  Andronescu, detalii șoc despre părinții adoptivi ai Sorinei – ce i-au făcut în școală
  Ministerul condus de Andronescu, planuri mari: vrea o nouă strategie în Educație
  Andronescu s-a implicat în subiectele de la evaluare – motivul, halucinant
  Andronescu, umilită grav: nimeni nu i-a mai spus asta ministrului
  Tagurile:
  Sindicaliști, Amenințare, Ecaterina Andronescu


  Știrile Zilei