04:41 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  90120

  Practicile tip Kovesi au rămas, în contextul în care puteau fi evitate – mai ales că e vorba și de prezența celebrului om de drept în fruntea unei Universități.

  BUCUREȘTI, 27 iunie - Sputnik, D.D. Președintele Universității Titu Maiorescu, Iosif Robi Urs, a fost reținut de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 – și tot cu această ocazie ”au fost reținute și două cadre didactice din aceeași instituție de învățământ”, au precizat, pentru MEDIAFAX,surse judiciare.

  Sursa menționată precizează că Iosif Urs ar fi fost reținut de procurori pentru ”folosirea în orice mod a unor informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”.

  În traducere liberă, Urs ar fi dat subiectele unor candidaţi la admiterea la o facultate din cadrul Universităţii, Titu Maiorescu, iar ceilalți doi ar fost reținuți pentru complicitate la respectiva ”infracțiune”.

  Este de amintit că prof. univ.dr. Iosif Robi Urs este unul dintre cei mai prolifici și cunoscuți autor de lucrări de drept – sub semnătura sa apărând câteva zeci de lucrări de specialitate.

  Cursuri de Drept, lucrări de drept comercial și civil, membru al multor academii din țară și străinătate – acestea și multe altele fac parte din biografia spectaculoasă a unei personalități de prim rang din domeniu.

  În contextul acesta pare ciudată procedura reținerii și cererea de măsuri preventive. Adică practicile tip Kovesi au rămas, în contextul în care puteau fi evitate – mai ales că e vorba și de prezența celebrului om de drept în fruntea unei Universități.

  Tagurile:
  Reținere, Procurori, universitate, Profesor


  Știrile Zilei