03:17 29 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  EDUCAȚIE
  Sa primesc un link scurt
  123 0 0

  Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar susține că școlile profesionale ar trebui să treacă în subordinea Consiliilor Județene și că a venit momentul să gândim pragmatic.

  BUCUREȘTI, 29 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, dorește ca, pe vii8tor, elevii care obțin media sub 5 la Evaluarea Națională să meargă la școlile profesionale, iar acest lucru să fie reglementat prin lege.

  Demnitarul a subliniat că, în acest an, numărul notelor de 5 la Evaluarea Națională 2019 a fost mai mic comparativ cu 2018.

  Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar precizează, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că este 1005 de acord cu propunerea Ecaterinei Andronescu. El a adăugat că, fără îndoială, sunt multe de discutat  și de făcut pentru învățământul profesional, dar lucrurile trebuie făcute.

  ”Dacă vom sta ascunși sub grija normelor didactice, dacă părinții vor continua să-și stigmatizeze copiii care vor merge spre acest profil, dar ei nu știu lucruri elementare, dacă MEN și APL-urile nu vor găsi finanțarea pentru aceste licee, dacă…”, a scris Cristache

  © Sputnik / Евгений Епанчинцев

  Liderul FNAP spune că, din punctual său de vedere, aceste licee ar trebui să treacă în subordinea Consiliilor Județene, iar măsurile pentru sprijinirea învățământului profesional și tehnic trebuie să înceapă cu acest an, fiindcă orice săptămână sau lună de întârziere ar aduce un nou scandal referitor la următoarea cifră de școlarizare.

  Mai mult, sursa citată atrage atenția că discuția/dezbaterea pe proiectul ”Educația ne unește” întârzie și a catalogat toată vâlva inițială create în jurul acestei viziuni drept ”furtună într-un pahar cu apă”.

  ”Avem o certitudine, din păcate: timpul trece, sistemul se degradează”, a punctate Cristache.

  Tagurile:
  Iulian Cristache, Educaţie


  Știrile Zilei